Därför blått ljus på toan

 
I slutet av juni besökte jag Kulturmagasinet i Sundsvall. Jag var där för att kolla in en utställning om graffiti samt lyssna på ett lokalt band som spelade nån sorts rap-reggae. Det lät coolt men problemet var att jag vid tillfället var oerhört förkyld och orkade inte stanna kvar hela konserten. Innan jag lämnade platsen passade jag på att gå på toaletten.
 
När jag klev in genom dörren på Kulturmagasinets toalett studsade jag nästan till. Inne i toalokalen flödade blått UV-ljus som fungerade som belysning. Jag kan säga att man skyndar sig att göra det man ska därinne. Att vistas i en lokal vars enda ljuskälla är ultraviolett ljus är inte roligt.
 
Ute ur toan fick jag veta att UV-ljuset finns för att inte narkomaner ska kunna injicera på toan. UV-ljuset gör nämligen att man inte kan se sina blodådror.
 
Det hade jag faktiskt aldrig kunnat räkna ut själv.
 
Jag gillar när mitt liv berikas med ny kunskap och erfarenhet.
 
Bilden: Självklart tog jag upp mobilen och förevigade mig själv i det blå UV-ljuset på Kulturmagasinets toalett.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Kulturmagasinet, Sundsvall, narkotika, droger, UV-ljus
#1 - KajsaLisa

Tänkte först berätta vad det var, men du fick ju reda på det i alla fall. Har funnits säkert över tio år i Stockholm. Det är ju ingen mysbelysning direkt.

Svar: Nej, väldigt omysig belysning.
Per-Anders

#2 - Micke

Jo...ett nytt knep det tagit till för att förhindra nedblodade toaletter efter narkomaner som kan bloda ner ganska mycket när venerna krympt för mycket.

Ruggigt ljus det där.

Svar: Även ruggigt med narkomaner.
Per-Anders

#3 - kerstin

Snygg Du är i UV-ljus:))

Svar: Tack! *rodnar*. Eller *blånar*, kanske.
Per-Anders