Mellantid som blir normaltid

 
Det är typ höst nu. Löven på träden har gulnat, det är kallt ute och minnet av den sommar som varit bleknar allt mer. Just nu känns det som om vi är inne i någon sorts mellantid - mellan sommaren och julen. En mellantid som bara känns väldigt trist. 
 
Ett tecken på att sommaren nu definitivt är förbi är övergången till vintertid - eller normaltid som det egentligen kallas.
 
Övergången till normaltid sker i år den 28 oktober. Nästa år sker övergången den 27 oktober. Ifall någon undrar när övergångarna till och från normaltid äger rum de närmaste 15 åren så finns datumen här.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om oktober, höst, vintertid, normaltid, sommartid
#1 - Lennart

Jag har aldrig fattat vitsen med vintertiden, den är ju några månader längre än den vanliga. Visst, det är ljusare lite längre på sommarkvällarna så folk kan grilla länge varje kväll under sommaren. Men annars så? Vad jag har hört så var det en engelsk lord som gillade att sova länge på morgonen och ville att tiden skulle ändras. Så att det inte skulle mörkna så fort.
Fast jag gillar den härliga höstluften, den är så härligt klar och kall.

Svar: Visst, hösten har sin charm. Men sommaren där trevligare.
Per-Anders

#2 - Maggan W

Hmm... Det är ju sommartiden som är den "ändrade" tiden, så den engelske lorden hade nog problem ändå... ;-)

Svar: Precis. Dessutom kör de på fel sida av vägen.
Per-Anders

#3 - Micke

Instämmer med Lennart, fattar inte nåt om det där...helt obegripligt :(

Men,,himla grann bild du hade här...har beställt en sån tunna faktiskt i dagarna här, ska ha den, eller om det blir "dem" till att ha värmeljus på i vardagsrummet.
Ska bli fint det.

Ha en fin Torsdag.

Svar: Tunnan på bilden är jättegammal. Ett arvegods efter min svärfar.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Tänkte nästan åka in till Gamla Stan för att fota det mellankoliska gråa vardagshöstrusket, innan julskyltningen börjar och allt blir hysteriskt.

Svar: Do it!
Per-Anders

#5 - Mia

Undrar hur länge vi ska hålla på med att ställa fram eller tillbaka tiden. Tycker som de flesta andra att det är tramsigt.

Svar: .
Per-Anders