Om Henemark, Kungen och Rybak

Igår kväll såg jag pratshowen Skavlan på TV. En av gästerna var Camilla Henemark, artist och mingelkändis, som nästa vecka ger ut sin självbiografi "Adjö det ljuva livet". I boken förväntas hon berätta om det verkligen stämmer att hon haft en romans (legat) med Sveriges kung.
 
Om det stämmer eller inte tycker jag egentligen inte är så intressant, däremot reagerar jag på hennes svar på Fredrik Skavlans fråga hur hon blev bekant med kungen.
 
I programmet berättade Camilla Henemark att när kungen anordnade privata herrmiddagar så bjöd han in diverse damer som sällskap. Och hon uppger att hon själv blev bjuden därför att kungen ville träffa vanligt folk.
 
Vilket tramsprat!
 
Camilla Henemarks roll i sammanhanget var naturligtvis att vara callgirl och jag tror inte kungen var ett dugg mer intresserad av henne än som ett sexobjekt. Det här handlar inte om något annat än överklassherrar som köper lyxprostituerade för sitt höga nöjes skull. Världen utanför slottsmurarna ser de antagligen som något störande de helst inte vill befatta sig med. 
 
Bland de övriga gästerna hos Skavlan var den norske violinistgossen Alexander Rybak. Han berättade att han under flera år varit förföljd av en stalker, dvs en person (i det här fallet en kvinna) som både dag och natt bombarderat honom med telefonpåringningar och e-post. Jag hade hoppats att han skulle berättat om den där gången när han blev galen på Lisebergsscenen och slog sönder sin fiol. Men så roligt fick jag alltså inte.
 
Bilden ovan: Glada är de i alla fall; Kungen, Henemark och Rybak.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Camilla Henemark, kungen, Alexander Rybak, Skavlan, demokrati, monarki
#1 - Micke


Alexander Rybak där..knepig gosse tycker jag mig känna, fast duktig på sitt instrument är han ju, men knepig är han, synd att de inte frågar ut honom om sånt som är intressant, stalkers i all ära..men det där du beskriver skulle jag också velat höra.


Svar:

Många som gör det...kommer nog aldrig helt att försvinna.
Är nåt visst med en LP som en CD inte har :)

Svar: Rybak ser ju ganska rar ut och verkar ju inte vara en sådan person man tror ska bli galen på scenen och slå sönder sin fiol. Men det gjorde han.
Per-Anders

#2 - Lennart

Det finns en kvinnlig politiker i Minnesota som heter Rybak. Fast hennes namn uttalas Rajbäck, på vanlig hederlig amerikanska. Jag skulle gärna vilja "prata engelska ur halsen", som mina canadensiska kusiner i Edmonton gör. Där är jag väldigt avundsjuk.

Svar: Coolt.
Per-Anders