Skönt att få slippa vara miljardär

Jag läser i Sundsvalls Tidning om olika miljardärer som delar med sig av goda råd hur man tjänar ihop till en miljard kronor. Artikeln handlar om boken Svenska miljardärer, skriven av journalisten Birgitta Forsberg, som kommit ut i veckan. 
 
Flertalet av miljardärerna som omnämns har titlar som riskkapitalist eller finansman. De har alltså som jobb att satsa, och framför allt, att tjäna stora pengar. Det handlar alltså om personer som vikt sina liv åt att bli stenrika. 
 
Ett av råden i artikeln kommer från Torsten Jansson, grundare av New Wave Group. Han säger: "Arbeta hårt. Jag har gjort femtio resor till Kina, men varken sett kinesiska muren eller terrakottasoldater".
 
Christer Gardell, riskkapitalist, säger: "Man måste känna en väldigt stark motvilja mot att låta andra bestämma".
 
Niklas Zennström, grundare av Skype säger: "Inse att du måste jobba dygnet runt, året om med ditt företag". 
 
Efter att ha läst artikeln konstaterar jag att jag inte har några som helst anlag att bli miljardär. Jag har ingen som helst lust att jobba dygnet runt, året om, bara för att samla på mig så mycket pengar som möjligt. Och om jag någon gång kommer till Kina skulle jag faktiskt vilja besöka kinesiska muren. 
 
Jag vill att mitt liv ska präglas av andra värden än pengar och hårt arbete. God hälsa och möjligheten att lyssna på skön musik är viktigare för mig. Undrar om sådana värden finns i sinnet hos en miljardär. 
 
Bilden ovan: Joakim von Anka, seriefiguren som gett finansmannen ett ansikte.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om ekonomi, kapital, Svenska miljardärer, Birgitta Forsberg, livskvalitet
#1 - Mia

Instämmer helt med dig P-A. Även om jag gärna skulle vilja ha litet fler penningar så väljer jag att ha ett liv där jag får utrymme för att njuta och uppleva av livet och olika saker. Både kinesiska muren och terrakottasoldaterna i Kina. Hellre lycklig än rik... kanske man kan säga så... eller ligger lyckan i pengarna för dessa personer? Förmodligen är det så!

Svar: Det förefaller vara så att lycka för dessa personer är att ha mycket mer pengar än alla andra. Precis som Joakim von Anka.
Per-Anders

#2 - Micke

Skulle gärna arbeta en tid och dra ihop en massa stålar för att sen tacka för mig och pensionera mig vid 45...fast risken är väl att man vill ha mer mer mer..men inte jag..tror jag iallafall.

Ha de bäst.

Svar: Visst, en halv miljard skulle man ju stå ut med.
Per-Anders

#3 - KajsaLisa

Jag är faktiskt inne på min andra miljard nu. Min första misslyckades.

Svar: Aha..?
Per-Anders

#4 - Lennart

Visst, det är alltid bra att ha en hel del pengar. Fast att ha hur mycket som helst är nog inte så skoj ändå. Tänk att ha ett par miljarder och så dör du helt plötsligt, vad har du då för nytta med de pengarna? Jobba dygnet runt tilltalar inte mig heller. Jag vill ha lite ledigt ibland, så jag hinner andas ut och vila en stund.

Svar: Precis. Håller med.
Per-Anders

#5 - Anonym

Utan att ha läst den där artikeln, eller ens hört talas om boken: Jag håller med dej fullständigt!! Vilket fattigt liv, när man ska kämpa så för att bli rik... <:-)

Svar: .
Per-Anders

#6 - AnnaKK

Oj! Glömde fylla i "personuppgifterna"! Den anonyma var jag! :-)

Svar: Man kan vara rik men ändå fattig , ja.
Per-Anders