Vem har sagt att allt måste vara så enkelt?

Förr kunde man åka på macken och köpa glykol, utan att behöva fundera så mycket mer på det. När man betalt sin glykolflaska gick man ut till bilen och hällde i lagom mängd i kylaren. Sedan var det bara ett köra hela vintern utan att riskera att kylarvätskan skulle frysa.
 
Nuförtiden verkar det inte vara fullt lika enkelt.
 
På ovanstående OKQ8-mack som jag besökte i helgen fanns det inte mindre än tre olika glykolsorter - röd, blå och grön. Först trodde jag man kunde välja olika färger för dekorationens skull (det skulle nämligen inte förvåna mig eftersom jag på samma bensinstation för några månader sedan köpte äppeldoftande spolarvätska) men det handlar om olika sorters glykol som har olika egenskaper, bland annat beroende på vilken motor man har.
 
Själv befann jag mig dock inte på macken för att köpa glykol, jag var där för att köpa en varm korv. Det visade sig vara betydligt enklare.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om glykol, vinterkörning
#1 - Selma

Men där är en massa beslut att fatta även när det kommer till korv. Dessa ideliga tillbehör.

Svar: För enkelhetens skull brukar jag skippa ketchupen.
Per-Anders

#2 - Jessica Högberg

Ha ha, ja, det är inte lätt... Personalen på mackarna idag är oftast inte så kunniga heller... utom på korv då;) Smaklig spis hoppas jag du hade=))

Svar: Ja, de har ju oftast en hygglig korvkompetens.
Per-Anders

#3 - Micke

Jo..är allt en massa grejer som mackarna försöker "blåsa på" kunderna..överpriser tar de också...men så klart..de ska tjäna pengar de också :)

En körv är ju aldrig fel...fast de har ju valmöjligheter där också...!!

Ja jösses :)

Svar: Inget är så enkelt som en korv med bröd.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Börjar dom med fler färger på korven också, byt mack :)

Svar: Fast det skulle faktiskt vara lite inressant att smaka blå korv.
Per-Anders

#5 - Lennart

Det där slipper jag numera eftersom jag kör hyrbil, det sköts av servicepersonalen. På mackarna i Tyskland finns det whisky, rom, vodka mm att köpa. Det går inte att göra på våra mackar.

Svar: Underar om det fins whiskey i flera färger på de tyska mackarna.
Per-Anders