Tummen upp för Barack Obama

Vill bara säga att det känns bra att Barack Obama vann det amerikanska presidentvalet förra veckan. Det känns bra att USA även fortsättningsvis får en president vald av vanligt folk, dvs arbetare, svarta och latinamerikaner, och inte en president (Mitt Romney) vald av inskränkt överklass och Tea-partyanhängare. 
 
Sett ur amerikanskt perspektiv står republikanen Mitt Romney till höger på den politiska skalan och demokraten Barack Obama till vänster. Mitt Romneys anhängare kallar Barack Obama för kommunist, bland annat för hans sjukvårdsreform som ger fler än de rika möjlighet till en trygg sjukvård.
 
Det intressanta är att flera svenska moderatpolitiker höll på Barack Obama i det amerikanska presidentvalet. Det säger en del om Mitt Romney och hans politik. Om en svensk moderat håller på Obama så borde det tyda på att Romney står väldigt långt till höger sett ur svenskt perspektiv.
 
Men så läser jag i Sundsvalls Tidning att det moderata kommunalrådet i Sundsvall deklarerat att han höll på Mitt Romney i det amerikanska presidentvalet. Vad säger det om kommunalrådet? Rimligtvis borde det betyda att han står långt till höger inom moderaterna.
 
Bilden ovan har jag lånat från nätet (Bigthink.com). Tummen upp för president Obama.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Barack Obama, Mitt Romney, demokrati, politik, presidentval
#1 - Jessica Högberg

Mycket skönt... även om jag inte följer så är det omöjligt att missa helt;)

Svar: Jo, det amerikanska presidentvalet dominerade ju nyhetsflödet ett tag.
Per-Anders

#2 - Micke

Jo...känns riktigt bra måste jag säga..en man av folket...!
Har ju följt några presidenter där borta genom åren...detta är den första jag faktiskt tycker känns alltigenom bra.

Är väl en och annan som försökt sig på reformer för sjukvård och sådant tidigare..clinton tror jag...jo..han kunde annat än att leka med cigarrer trots allt.

Men Obama är väl den första som fått till det någorlunda även om det är en lång bit kvar att gå.

God Bless America ;)

Svar: Obama har onekligen en svår uppgift framför sig, men jag hoppas det går bra för honom.
Per-Anders