Jag har fått en björk i häcken

 
Det är viktigt att vi tänker på våra kommande generationer.

Mellan vår gård och grannens tomt finns en häck. Den är fruktansvärt ful. Häcken står på vår sida om tomtgränsen och jag brukar klippa ner den en gång om året för att sedan låta den växa upp igen. Häcken består av ett gäng buskar av pil. Mitt i en av buskarna växer en liten björk som jag låtit stå kvar varje gång jag klippt häcken.
 
"Varför klipper du inte bort björken?", frågade sambon idag.

"Jag tänkte den skulle få växa upp ordentligt för att så småningom bli ved åt oss", svarade jag.

"När den blivit tillräckligt stor för att göra ved av har nog vi flyttat härifrån för länge sedan", sa sambon.

"Fast det här handlar egentligen inte om oss, det handlar om våra efterlevande. Vi har ett ansvar för kommande generationer. Vi måste se till att de har en tryggad energiförsörjning", sa jag.
 
"Dessutom", fortsatte jag, "så binder träd koldioxid och ju fler träd som planteras, desto mera koldioxid hindras från att bidra till växthuseffekten".
 
"Jaså, du", sa sambon.
 
"Jag tycker faktiskt att det är snyggt med en björk i häcken", sa jag.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om koldioxid, klimatsmart, energi, klimatkompensation, växthuseffekten
#1 - AnnaKK

Ja, stå på dej bara! Så klart björken ska få stå kvar!! :-D Tänk bara så många fåglar som kan ha nytta av den också, som boplats och födosökställe mm.

Vi har rätt många björkar på vår tomt, och stora är de... Och än värre: De sitter dåligt fast i marken, tydligen!? För så fort det stormar trillar alltid någon av dem omkull, och då måste vi göra ved av den... Fast att vi alltid redan har mer ved än vad vi egentligen behöver, och vedboden och övriga provisoriska vedförvaringar redan är sprängfyllda... Och så får maken snickra ihop ytterligare nåt provisorium där vi kan förvara "skiten"... <:-)

Svar: Varför inte elda upp veden?
Per-Anders

#2 - Selma

Varför inte men den kommer nog att ta all näring och allt vatten från häcken.

Svar: Det gör inget om häcken blir utan vatten.
Per-Anders