När glasstruten slog till med förödande kraftI morse när jag vaknade upptäckte jag två valkar runt magen som jag inte märkt förut. Ångrar nu att jag valde tre kulor i struten när jag var på stan igår och köpte glass. Jag borde istället valt två. 

Aftonbladet.se avslöjar idag att man blir tjock om man äter för mycket fet mat, men forskare har också konstaterat att viktökningen tar olika lång tid för olika människor. I mitt fall slog gårdagens glasstrut till med förödande effekt och fick en omedelbar inverkan på mitt midjemått.

Påståendet att man går upp i vikt av för mycket fet mat tror jag faktiskt stämmer. Jag har faktiskt haft det på känn ett tag. Jag tror till och med man kan minska i vikt om man äter mindre mängd mat än man brukar.

För en månad sedan låg jag hemma och var sjuk några dagar. Troligen hade jag någon sorts light-influensa. Men på grund av mitt utmattade tillstånd orkade jag inte äta så mycket, och när jag provade att äta smakade det bara illa. Till och med pannkakskorv, en rätt jag normalt gillar, smakade äckligt.

När jag så småningom blev frisk och klev upp ur sängen igen vägde jag mig och konstaterade att jag gått ner tre kilo. Det var då det slog det mig. Om man äter äcklig mat så går man ner i vikt. Hädanefter tänker jag alltså enbart tvinga i mig äcklig mat, som jag inte kommer att orka äta upp, för att på så sätt bli smalare.

Bilden ovan är inte tagen igår utan för två år sedan i Polen. Där ser glassarna inte riktigt ut som i Svergie, de är liksom lite högre.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Selma

Kan det vara så jäkligt menar du att det finns ett samband mellan utgifter, inkomster och resultat även i detta? Trist i så fall för det är godare med god mat. Även om det påståtts att jag gillar äcklig mat och konstig musik. Det är inte sant jag gillar god mat och bra musik.

#2 - mimmione

en helt världsrevolutionerande upptäckt, ta patent och bli rik ;)

#3 - Beate

Visste direkt att glassarna var polska. Minns dom så väl. Deras "skruvade" reklamskyltar var riktigt häftiga tyckte jag.

Det där med vikt är ju alltid ett problem. Bara man trivs med sin kropp så spelar ju vikten egentligen ingen större roll.

Å klart (=logiskt) att man tappar några kilon när man inte äter och/eller är sjuk.

#4 - Per A

Jag har stor framgång med min senaste diet; "jag är så stressad på jobbet att jag inte hinner tänka på att jag är hungrig-kuren". Jag äter bara en rågsmörgås till lunch. Och jag hinner först känna mig hungrig på väg hem i bilen. Det innebär att mitt intag per dag minskar kraftigt. Och jag minskar i vikt. Enda problemet är helgerna. Där tar jag igen lite väl mycket av det jag låtit bli på vardagarna

#5 - Marina

Frågan är om jag inte föredrar att gå upp lite i vikt och få äta god mat - alternativet lät inte så lockande...

#6 - AnnaKK

Trillade dit på en mjukglass på IKEA sist jag var där. Den kvalificerade sej absolut in i gruppen äckliga glassar. Så en diet på såna borde väl kunna göra susen på midjeomfånget!? ;-)

#7 - Micke

Jo...magsjuka är bra...gick ner 10 kg sist...tyvärr gick jag upp lika mycket igen på lite över två veckor.Har också hört att man går ner i vikt om man äter mindre...måste vara en myt ;)Har också hört att om man rör på sig minskar vikten...är nog också en myt, jag gick från soffan till datorn här nyss...gick inte ner ett gram :(

#8 - Kerstin

jaså, glassen är boven?

Kanske bullen o smörgåsen och chokladen också!

Men gott är det!