Nästa års Eurovisionsfinal i Sundsvall?Segrare i årets upplaga av Eurovision Song Contest blev det svenska bidraget Euphoria med Loreen. Det innebär att Sverige blir värdland för nästa års final. Frågan är vart i Sverige. En av de svenska kommentatorerna i TV-sändning från Eurovisionsfinalen i Baku var Gina Dirawi som i förbifarten föreslog Sundsvall. En bra ide, tycker jag. Alla stora evenemang behöver väl nödvändigtvis inte äga rum i Globen i Stockholm.

Dessutom verkar ju det bli trångt i Globen de aktuella dagarna 14, 16 och 18 maj eftersom där samtidigt pågår ishockey-VM.

I Sundsvall diskuteras ett eventuellt bygge av en multiarena för olika sport- och nöjesevenemang. Dags att sätta igång med den nu. Kristallhallen i Baku byggdes ju på åtta månader, så då borde det väl gå att få till något pampigt bygge även här i Sundsvall (varför inte i hamnen) innan maj nästa år. Om inte kommunen har råd kan säkert näringslivet skjuta till lite pengar (okej kanske en hel del pengar, men jag tror de har råd).

När Eurovisionsfinalen är överstökad kan sedan multiarenan användas till ishockey (ny hemmaarena för Timrå IK) och ny huvudscen till Gatufesten. 

Bilden ovan: Just nu pågår bygget av nya bron över Sundsvallsfjärden. Det skulle vara snyggt att matcha den med en ny multiarena i hamnen.

här bloggade jag om Loreen när det stod klart att hon vunnit Eurovision Song Contest.


ST:
Euphorijaaaa! - Loreen vann i Baku

Aftonbladet:
Fick flest tolvor – någonsin
Det här är lika stort som ABBA
Så hyllas Loreen världen över
Sergels torg fylldes av euforiska firare
Nu börjar kriget om superevenemanget

DN:
Loreen: Tack för ert stöd
Loreens hälsning till svenska folket
Loreens seger skapar sportkaos
Alla resultat från finalen
Tre tänkbara finalstäder

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
#1 - per

Kommer garanterat äga rum på Friends Arena i Stockholm!

#2 - Selma

Jamen för sjutton. Sundsvall kan nog bli bra.

#3 - Beate

Hoppas Sundsvall får ESC!!! Men dessvärre tror jag nog på Per:s förslag.

#4 - Zarah

Gratulerar till Sundsvall som har dig som planerare! Du är redan klar.... :-)Jag som lever litet vid sidan av Sverige nu, gick in på nätet i morse för att lyssna på låten. Jag visste inget om den, lika litet som jag kände till Loreen. Var hon känd innan det här jippot+

#5 - Annelie

Ja varför inte? Sundsvall blir väl jättebra!?

Visst är det kanonkul att Loreen vann, hon är ju fantastisk tycker jag. Första gången jag såg henne framföra låten sa jag: Där är vinnarlåten! Men inte trodde jag hon skulle vinna hela skiten! Fantastiskt!

Och nej, vi vann inte en spänn på hästarna. Tur man inte har speldjävulen i sig utan kan hålla sig på mattan vad det gäller att satsa pengar.

#6 - Per-Anders

per: Friends Arena..? Vad är det?Selma: Precis. Helt perfekt.Beate: Har faktiskt aldrig hört talas om Friends Arena.Zarah: Jag hade heller aldrig hört talas om henne innan.Annelie: Jag tyckte låten kändes lite anonym första gången jag hörde den, men sedan den blev bättre och bättre.

#7 - KajsaLisa

Även om jag är nollåtta så måste jag nog hålla med dig. Vi har Arenahysteri i den här staden för tillfället och behöver coola ner oss lite. Två skrytprojekt på gång. Biljett.nu har redan förhandsbokning på biljetter till finalen i Stockholm, fan inte klokt.