Jag tänker inte gå på Gatufesten...

 
...mer än möjligen på onsdag då det är gratis inträde.
 
Den här veckan arrangeras Sundsvalls Gatufest för tjugofemte året i rad. Som vanligt är nyckelorden mat, musik och massor med människor. 
 
Gatufesten pågår hela veckan men det är inträde endast torsdag, fredag och lördag. I år kostar visst en tredagars biljett närmare 1000 kronor och så mycket är jag definitivt inte intresserad att betala bara för att få trängas med en massa folk.
 
Men om det är gratis - då kan jag tänka mig att trängas. Jag tänker faktiskt gå på Gatufesten en sväng i morgon kväll (onsdag) då det är gratis inträde. Att gå på Gatufesten under gratisonsdagen hör liksom till och då brukar det vara fruktansvärt mycket folk. Men vad står man inte ut med när det är gratis?.
 
Idag åt jag lunch i ett av mattälten på Gatufesten. Av alla mattälten som stod till buds valde till slut Kårhustältet. De hade bra mat till ett bra pris.
 
I år har jag ingen riktig koll på vilka artister som är med. Ungdomarna i familjen säger att den jamaikanske popgossen Sean Paul är ett dragplåster. Själv har jag inte ens hört talas om honom. I studiesyfte kollade jag in en video med honom på nätet och han påminde en del om Sean Banan. Kanske ingen tillfällighet att de har samma förnamn.
 
Gatufesten lockar alltså inte mig utan istället ser jag fram emot Konsertfesten i Norrporten Arena i början av augusti. Höjdpunkten då blir Bryan Adams och då tänker jag rocka hårt. Kanske välta en polisbil eller nåt.
 
Eller stå armkrok med sambon och sjunga med i Summer of ´69.
 
Bilden ovan tog jag idag på bygget av en av scenerna på Sundsvalls Gatufest.
 
 
ST:
 
Dagbladet:
 
#1 - Beate

1000 spänn för inträde är ju löjligt! Så du har helt rätt inställning.
Bryan Adams däremot skulle jag gärna vilja betala inträde för och sjunga Summer of 69:-)

Svar: Bryan Adams kommer att bli grym.
Per-Anders

#2 - Mia

Sådana jippon lockar inte mig i så hög utsträckning. Om jag är hemma i sta´n brukar jag dock besöka någonting när det är kulturfestival här. Men där ligger tonvikten på sådant jag gillar.

Svar: Fördelen med Sundsvalls gatufest är att staden lever upp ordentligt dessa dagar.
Per-Anders