Breivik står för allt jag tar avstånd från

Idag är det ett år sedan terroristen Anders Behring Breivik genomförde sina fruktansvärda terrorattentat i Oslo. Han gjorde det som ett motstånd mot det mångkulturella samhället och ser sig själv som en soldat i krig.
 
I en debattartikel i Aftonbladet beskriver Elisabeth Skarsbø Moen, debattredaktör och kolumnist på VG i Norge, hur Norge blivit ett delat folk efter 22 juli ifjol. Många är öppna med sina rasistiska åsikter men Moen menar dock att majoriteten av Norrmännen faktiskt välkomnar ett mångkulturellt samhälle. Jag hoppas och tror hon har rätt.
 
Mycket har sagts om Breivik och hans terrorattentat och jag har egentligen inte så mycket mer att tillägga än att han representerar allt det jag inte står för: våld, hat och inskränkthet. Jag vill istället att värderingar som öppenhet, demokrati och alla människors lika värde ska vara bärande i vårt gemensamma samhälle. Förhoppningsvis ska vi även fortsättningsvis vara en majoritet som delar den visionen.
 
 
DN:
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om Breivik, Oslo, Utöja, demokrati, öppenhet
#1 - Beate

Absolut!!! Håller helt med dig!

Svar: .
Per-Anders

#2 - Mia

Han riktar sitt hat mot hela demokratin och det i sig är också allvarligt, mycket allvarligt. Instämmer helt med dig för övrigt.

Svar: .
Per-Anders

#3 - Annelie

En till som håller med dig, det är fruktansvärt att så mycket hat kan finnas i en människa.

Svar: .
Per-Anders

#4 - Micke

Instämmer till fullo...!!!!!!