Kul att gå på restaurang och slippa ge dricks

Egon
Ibland blir man lite extra glad av ett restaurangbesök.
 
Jag befinner mig just nu i Trondheim, Norge. Här är jag på några dagars besök tillsammans med sambon. Trondheim är en trevlig stad med en skön storstadskänsla, samtidigt som staden också har en behagligt lugn atmosfär. Jag gillar Norge och jag gillar norrmännen. Språket och människorna gör mig glad.
 
Igår åt vi middag på restaurang Egon i centrala Trondheim. Restaurangen är inrymd i, vad jag förmodar, en gammal industrilokal, med rustik träinredning och dekorerad med diverse roliga prylar. Inne i restaurangen började man med att titta på menyn och memorera bordsnumret. Därefter går man till beställningsdisken och beställer sin mat samtidigt som man också betalar. En stund senare kommer en servitör ut med maten.
 
För mig blev Egon en positiv restaurangupplevelse. Väldigt god mat (jag åt spare ribs och sambon filé black and white), man slapp fundera på att ge dricks och när man ätit klart var det bara att gå (maten var ju redan betald). Dessutom stod det ett lösenord på kvittot så man kunde logga in på restaurangens trådlösa nätverk.
 
Var då servicen dålig eftersom man inte kunde ge dricks? Nej, inte alls. Tvärtom. Alla bland personalen var jättetrevliga och gjorde allt de kunde för att man skulle trivas under besöket. Jag tycker dricks är ett förlegat system som inte behövs. Jag får inte dricks på mitt arbete men jag är ju ändå väldigt angelägen att göra ett bra jobb för det.
 
Bilden ovan: Egon är en restaurang i tre våningar inredd med "gammalt" trä och tegel. Dekorationerna var allt från gamla telefoner och räknemaskiner till en gammal moped (se bilden ovan). Ett härligt ställe som kan rekomenderas.
#1 - Beate

Ja den restaurangen hade jag gillat skarpt, inte bara på grund av "logistiken" utan jag är tokförälskad i inredningen!

Svar: Jo, det var väldigt cool inredning. Så småningom insåg vi att det finns ytterligare två Egonrestauranger i Trondhem, fast med olika stuk på inredningen.
Per-Anders

#2 - Selma

Du har så rätt om dricksen och vilket smart system för att beställa och betala.

Svar: Tycker jag också.
Per-Anders

#3 - annelie esséus

Vilket härligt ställe och vilket bra system. Jag retar mig ofta på det där med dricks och vad bra att man gå när man vill och slippa vänta på personalen.
Det ser ju onekligen riktigt coolt ut också!

Svar: Ja det var ett trevligt ställe. Kollade nyss på nätet och konstaterade att det finns Egonresturanger över hela Norge.
Per-Anders

#4 - Micke

Bra system det där helt klart.
Själv brukar jag låta de två kronorna som blir över när jag köper öl på puben ligga kvar...ja...va sjuttan...alla andra gör likadant.

Fast det blir aldrig mer än 7-16 spänn då på en kväll...kan ju vara ok.

Svar: På vissa pubar har jag sett att man har en liten hink där man kan lägga dricks.
Per-Anders