SD lyssnar på experstisen - och ändrar sig

Idag är det 1 juli och Politikerveckan i Almedalen har startat. Jag tittar på Almedalsveckans officiella hemsida och ögnar igenom rubrikerna på några av alla evenemang och seminarier som ska äga rum. Några av rubrikerna väcker min nyfikenhet. Exempelvis:
 
"Varför slutar svenskar inte sola ens efter hudcancer?"
 
Evenemanget arrangeras av något som kallas Nätverket mot cancer Solskola och i beskrivningen står det att man ska diskutera svenskarnas solvanor, attityder till skönhetsideal och riskerna med för mycket solexponering. 
 
Intressant att ett sådant ämne diskuteras i Almedalen. Frågan i titeln på evenemanget är naturligtvis helt rätt och det kunde lika gärna ha stått "Varför slutar inte svenskar att röka ens efter lungcancer?" eller möjligen också "Varför är svenska folket idioter?"
 
Ett annat evenemang under veckan har rubriken: "Hur ska man lyssna på politikerna för att höra vad de egentligen säger och möjligen menar?" Seminariet handlar om retorik och efter att ha läst frågan tre gånger tror jag svaret är: "Ja det kan man verkligen fråga sig."
 
Övriga seminarier handlar om allt från blodförtunnande medel och småföretagande till ekonomi och sociala medier. Politiker, lobbyister och mediafolk på plats verkar ha många åsikter att fundera på. 
 
I Almedalen finns också Aftonbladet och på web-TV intervjuade man idag Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Han berättar att SD nu är för ett femte jobbskatteavdrag vilket partiet tidigare sagt nej till. När intervjuaren Karin Magnusson frågar varför SD ändrat sig så svarar Jimmie Åkesson att man lyssnat på expertisens (finansdepartementets) omdöme.
 
Wow. Var det så enkelt?
 
Tänk om det skulle inträffa att SD lyssnar på expertis som säger att främlingsfientlighet är fel och mångkultur är bra. Vad skulle hända då? Lägger de ner partiet? 
 
 
DN:
 
Aftonbladet:
 
ST:
 
#1 - Selma

Ja tänk om de gjorde det ändå.

Svar: Det kanske är det som är det egentliga problemet med SD. Ingen har berättat för dem om världen utanför.
Per-Anders

#2 - Kim

Vem är mångkulturen bra för? Alla? Är den bra för de som bor runt Rosengårt vars lägenheter kraftigt sjunker i värde och risken för att bli rånad på kvällen ökar markant?

Svar: Jamen, är risken att bli rånad ett resultat av en ökad mångkultur? Jag tror det hellre handlar em en misslyckad integrationspolitik.
Per-Anders