Kanske kvalificerad för Wikipedia

Jag undrar en sak. Vilka kriterier ska man egentligen uppfylla för att få bli omnämnd i Wikipedia? Måste man vara president, rockstjärna eller läppfisk? Själv tog jag körkort 1978 efter att ha gjort två uppkörningar, jag har suttit i kommunfullmäktige under en mandatperiod och jag har även gjort en kortare intervju med Wanja Lundby-Wedin. Räcker det?

Eller måste jag bli massmördare?

Av en slump upptäckte jag att Anders Behring Breivik har en egen artikel i Wikipedia. Är han verkligen värd det? En norsk massmördare och knäppskalle. Först studsade jag till lite när jag såg hans namn men inser efter lite eftertanke att han nog måste finnas där. Han är ju faktiskt en historisk person, vare sig jag vill det eller inte. Jag förväntar mig ju att hitta både Saddam Hussein och Adolf Hitler i Wikipedia, så varför då inte Breivik? Trots att de alla är bad guys så är de ju ändå en del av historien.

Så trots allt: Jag föredrar nog att vara en good guy i det fördolda än en bad guy i historieböckerna.


Läs även andra bloggares åsikter om
#1 - Marina

Nej, jag tror att det kan vara lika bra att förbli okänd!

#2 - Lairama

Hellre okänd än ökänd.

#3 - Selma

Skriv en artikel om dig och lägg upp vet jag.

#4 - Zarah

Tack och lov att du fortsätter på din bana som good boy... annars hade jag inte med gott samvete kunnat fortsätta läsa din blogg...

#5 - Beate

Håller såklart med dig. Min chef är en av Sveriges mest kända wikipedianer. Du kan inte tänka dig hur hårda deras regler är om vad man får/inte får skriva - i sak alltså, inte vilka personer/ämnen som man "avhandlar". Minsta lilla "misstag" och ditt bidrag blir utkastat på max 15 minuter.

Men du och jag har ju en blogg - we're teh goods guys;-)