När jag backade med samma tallrik

Idag var jag med delar av familjen på IKEA i Birsta och åt julbord. Bortsett från den vedervärdiga pepparrotsmajonnäsen ovanpå ägghalvorna smakade det riktigt gott. Det fanns en hel del i julbuffén att välja på, bland annat prinskorv, gravad lax och julskinka. Men jag saknade revbensspjällen. Den rätten är min favorit på julbordet.
 
I dagens Sundsvalls Tidning kan man läsa en insändare av signaturen "Ann" som ätit julbord på IKEA och upprörs över att övriga julbordsgäster stod runt bufféborden med ytterkläderna på. Dessutom upprörs hon i insändaren över att gästerna backade med samma tallrik.
 
Själv tog jag av mig jackan under besöket i IKEAs restaurang (bildbevis ovan) men däremot backade jag med samma tallrik - av det enkla skälet att man endast har tillgång till en tallrik var. Den tallriken får man när man betalar, vilket man gör innan man börjar äta.
 
Fast vem bryr sig? Inte jag i alla fall. Som en del av Timrås White Trash-klass tycker jag det känns naturligt att inte behöva vara så fin i kanten.
 
För övrigt kan man konstatera att IKEAs julbord en riktigt folklig tillställning. Folk verkar gå man ur huse för att äta julmat till lågpris (99 kronor per person) och det var nästan svårt att hitta någon plats i restaurangen att sitta på.
 
Men som sagt, jag saknade revbensspjällen på IKEAs julbord.
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om IKEA, julbord, julmat, Birsta, White Trash, Timrå, Sundsvall
#1 - Mia

hehe... tillhör du "Timrås White Trash-klass"... *dagens skratt*. Allvarligt talat har jag inte ens tänkt på IKEAS julbord, men nu när jag inte har någon arbetsgivare som har vänligheten att bjuda mig på julbord så får jag kanske bjuda mig själv...!?? Funderar på saken.

Jag är inte heller finare i kanten än jag kan tänka mig att återanvända min tallrik inom rimlig tid... :-) Kanske tillhör jag Jönköpings White Trash-gäng, har aldrig funderat på saken tidigare, men kanske är det så...

Svar: Julbordet kan vara värt att prova. Men var beredd på att det ingår inga revbensspjäll!
Per-Anders

#2 - Annelie Esséus

Har heller inga problem med att backa med samma tallrik, snacka om I-landsproblem! ;)

Svar: Håller med!
Per-Anders

#3 - annechristines/bustanten

På ikea kan man nog inte begära för mycket för det priset.
Ha det gott från mig bustanten.

Svar: Fast det som fanns att välja på var gott nog, tycker jag.
Per-Anders

#4 - Beate

99 spänn är ju otroligt billigt! Knappt man får en lunch för dom pengarna i 08 längre.
Att använda samma tallrik/bestick är helt ok, bara man inte blandar fisk och kött. Men jag betvivlar att IKEA serverade min favo lutfisk;-)

Svar: Nej det ingick inte lutfisk. Lite synd, det skulle ha varit gott.
Per-Anders