Nu har ångesten börjat släppa

När jag började min semester för snart fyra veckor gjorde jag en lång göra-lista med saker som måste åtgärdas under min ledighet. Typ städa källaren, sortera diverse tidningshögar och måla trägavlarna på huset. Med andra ord - tråkiga saker som alltid har en tendens att bli framflyttade ("det där ska jag göra till sommaren när jag har semester").
 
Nu är semestern snart slut och det mesta på listan är ogjort.
 
Förra veckan insåg jag plötsligt att jag inte varit så där duktig som jag tänkt och jag kände hur ångesten kom krypande upp genom magen som en lång orm. Fan...
 
Till saken hör att vi inte varit ute och rest något den här sommaren (bortsett från några dagars stugboende i Norrfällsviken). Förra onsdagen, när ångestormen nått ungefär upp till halsen, sa jag till sambon:
 
"Nu reser vi nånstans. Det behöver inte vara så långt bort och vi behöver inte vara borta länge, bara vi får se något annat än de här väggarna och den här gräsmattan ett tag".
 
"Jag har faktiskt tänkt samma sak", sa sambon. "Vart ska vi åka?"
 
"Trondheim", sa jag.
 
Sagt och gjort. Vi fick tre härliga dagar i den norska pilgrimsstaden och hemma igen inser jag att ångesten har gått över. Skönt, men samtidigt också lite synd. När jag har ångest går jag nämligen ner i vikt (vilket jag behöver göra). Nu när jag mår bra igen så äter jag mer och har därför gått upp igen. Men om jag måste välja mellan ångest och två kilos övervikt så väljer jag det senare. Det viktigaste är trots allt att må bra.
 
Göra-listan då? Ja, om endast 11 månader har jag sommarsemester igen och då kan jag åter ta i tu med alla måsten. Troligen är väl listan ännu längre då.
 
Bilderna ovan och nedan: När jag har semester vill jag resa iväg och upptäcka världen, även om den bara finns 40 mil bort. Norge är ett härligt resmål, jag blir glad av både språket och innevånarna. På bilderna några roliga skyltar vi träffade på.
 
 
 
Läs även andra bloggares åsikter om semester, ångest, göralista, sommar, Trondheim, Norge
#1 - AnnaKK

Det tycker jag ni gjorde alldeles rätt i, att smita iväg ifrån alla måsten och ta er några goa dagar i Trondheim! För DET gör man ju knappt på en helg framöver, men städa och måla kan ju hinnas med på 48 timmar (om det nu skulle vara alldeles-alldeles nödvändigt). :-)

Svar: Städa och måla på 48 timmar..? Sånt behöver jag ett helt år på mig för att göra. Eller två...
Per-Anders

#2 - Beate

Ni gjorde helt rätt! Alla måsten finns ju alltid kvar. Dessutom lever man bara en gång och det är roligare att ha njutbara semester än arbetstyngda.

PS. Kul att läsa att ni inte blev av med plånboken i år;-) DS

Svar: Precis. Plånboken är välbehållen. Det känns bra.
Per-Anders

#3 - Lennart

I dag är det sista dagen på min 4 veckor långa semester. Jag tar alltid bara 4 veckor på sommaren och sparar en vecka till hösten för en liten tur till Tyskland. I år for jag till Tyskland två gånger under sommaren de två första veckorna, när jag sen kom hem andra gången tänkte jag; Vad ska jag göra nu då? och kände mig en aning frustrerad. Men så tänkte jag att strunt samma, jag gör inte ett smack! Så nu har jag inte gjort något vettigt alls i två veckor, vilket känns lite underligt men så känner jag mig lite glad av att ha lyckats med detta. Samtidigt, på något sätt känner jag att jag borde ha gjort något?

Svar: Köra bil i Tyskland är trevligt. Det är härligt att få ge fullgas på autobahn.
Per-Anders

#4 - KajsaLisa

Gör som jag, lägg undan listan någonstans och glöm bort var du lagt den :)

Svar: Bra idé. Tack!
Per-Anders