Drick rätt öl och du kan ta båten till krogen

 
Det här ska handla om Clausthaler Lemon, alkoholfritt öl från Tyskland. Första gången jag smakade Clausthaler Lemon tyckte jag det smakade väldigt konstigt, ungefär som citronsaft blandat med öl (vilket egentligen inte är så konstigt eftersom det är just öl blandat med citronsaft). Men två dagar senare provade jag att dricka en flaska till och då smakade det mycket bättre.
 
Nu har det gått typ fyra veckor och jag har druckit totalt 14 flaskor Clausthaler Lemon, och numera tycker jag det är jättegott. Fördelen med Clausthaler Lemon är att den inte är så sötsliskig utan har en vuxen smak och släcker törsten väldigt bra. Den snygga flaskan gör också Clausthaler Lemon till en törstsläckare med attityd.
 
Idag är jag väldigt glad att jag inte gav upp efter den första flaskan utan gav Clausthaler Lemon en andra chans. Det är precis som när man lyssnar på musik. Man ska aldrig låsa sin uppfattning kring ett musikstycke innan man hört det flera gånger. Lyssna exempelvis ett par gånger på Snälla Snälla med Caroline af Ugglas. Håll med om att låten blir bättre och bättre ju fler gånger man hör den.
 
Clausthaler finns även som vanligt öl, fast fortfarande alkoholfritt. Både Clausthaler och Clausthaler Lemon är väldigt välsmakande och bra att ta till om man exempelvis måste framföra någon form av motordriven farkost, exempelvis en båt. Lämpligt om man kanske bor på en ö i skärgården och vill åka till någon annan ö och besöka en skärgårdskrog.
 
För det är ju inte bra att dricka alkohol och sedan köra båt efteråt.
 
SVD:
 
Aftonbladet:
 
Läs även andra bloggares åsikter om Clausthaler, alkohol, sjöfyllerilagen, båtliv
#1 - Lennart

Jag har inte druckit den där ölen, men andra tyska ölsorter som har varit alkoholfria. Har glömt namnet på de men ett var väldigt smaskigt, smakade ingen skillnad mot sin bror som hade alkohol i sig. Köpte då med mig två backar av det hem en gång. Har även druckit Warsteiner Radler och Warsteiner Zitrone som även smakar mums.

Svar: Warsteiner. Bra tips. Ska prova det vid tillfälle.
Per-Anders

#2 - Ola Ljungberg

jaha, så det är lösningen på ett problem som inte ens finns, på sjön. Läs på tack. www.båtfolket.se

Svar: Läs på..? Fakta är att redan vid små mängder alkohol påverkas omdömet och reaktionsförmågan negativt. Därmed ökar också risken för olyckor om man exempelvis kör bil eller båt. Läs på själv! Eller påverkas båtåkande kändisar på annat sätt av alkohol än oss övriga "dödliga"?
Per-Anders

#3 - Lotta

Tack för tipset! När jag bjöd mina vänner på den ölen så hotade de med att aldrig mera komma tillbaka om de var tvungna till att dricka den igen. Får hälla den i en annan flaska och göra ett nytt försök.

Ha en trevlig fortsättning på denna just nu hos mig mulna fredag :-)

Svar: Tack. Här har det varit en solig och ganska varm dag.
Per-Anders

#4 - Beate

Nja, nej! Det är nog inget för mig. Alkoholfri öl och vin är som att våldta dessa ädla drycker. Då tar jag heller ett glas vatten- om jag kör bil till exempel.

Svar: Fast Clausthaler är godare än man kan tro.
Per-Anders