Per-Anders goes fucking crazy (nästan)



Idag åt jag lunch på McDonalds. Jag beställde en M-Bacon & Co. "Vad vill du ha att dricka?", frågade tjejen bakom disken. "Fanta", svarade jag.

På McDonalds går det ju till så att när man gjort sin beställning får man en tom mugg som man själv fyller med valfri läsk. I mitt fall sa jag alltså till kassatjejen att jag ville ha Fanta vilket jag antar förutsätter att jag faktiskt häller just Fanta i muggen.

Men vad skulle hända om jag istället häller i Coca Cola? 

Den frågan ställde jag tyst för mig själv när jag stod där vid läskpåfyllningsstationen. Plötsligt kände jag mig lite rebellisk och insåg att jag nu hade chansen att göra något riktigt galet. Tänk att få släppa alla spärrar och bara göra något som är tvärt emot förväntningarna. Som en sorts protest mot etablissemanget. Bara helt fucking crazy, liksom.

Tänk att få sabba McDonalds hela beställningssystem så att de helt tappar kollen på hur mycket Cola respektive Fanta de har i tankarna. En handling nästan i nivå med en Reclaim the Streets-aktion.

Problemet är bara att jag inte gillar Coca Cola. Jag tycker drycken är alldeles för söt och när jag dricker den så blir det en sorts beläggning på tänderna som känns kärv och obehaglig. Sedan vet jag också att man på ett framgångsrikt sätt kan göra rent hårt smutsade toaletter med Coca Cola (jag har egen erfarenhet av det). Om jag skulle fullfölja mitt rebelliska upptåg så måsta jag alltså dricka en dryck jag inte vill ha och därmed inte få en optimal matupplevelse.

Så det blev inget crazy upptåg på McDonalds. Det blev Fanta.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Micke

Jo..den där matkedjan...när man kommer fram till de i kassan är det ett måste att kunna namnet på alla menyer, menyer är ju billigare än att köpa grejen var för sig, även om man beställer grejen var för sig så det blir en meny...ja..då får man ändå betala styckpris. :(



Bra idé där hörru...ställ till det för dem...du kan ju beställa cola och ta Fanta...Upp till kamp ;)

#2 - Beate

Dricker heller aldrig CocaCola. Å eftersom du nu upplyste mig om att drycken används för rengöring av toaletter är jag tacksam att jag inte behövt utsätta min mage och mina tarmar för rengöring med detta medel;-)

#3 - AnnaKK

Ha-Ha! Ja, det hade väl nästan varit värt lite beläggning på tänderna bara för att få sabba lite i läskstatistiken!? :-D



Men du... Är det sant att cola fixar toaletter??? Några av dem på jobbet har gamla kalkbeläggningar som är lögn att få väck med normala toaskurmedel... Och när jag försökte "rugga" bort dem med Svinto kändes det som om porslinet också hade en tendens till att försvinna... <:-X Men... Tror du två liter cola skulle kunna spränga bort kalket??? 8-)