Kräftor eller surströmming?



För några veckor sedan var jag på kräftskiva. Det var andra gången i mitt liv jag åt kräftor. Kräftor är förvisso goda, men det är ju inte speciellt mycket mat på dem. Därför serverades det även kantarellpaj på kalaset. Pajen var jättegod, och dessutom mättande.

För att kunna få i mig de ätbara delarna av kräftorna fick jag be medgästerna om instruktioner. Det visade sig egentligen inte vara så svårt, bara man vet vilken del av skalet man ska lyfta upp. Det kändes ungefär som att vika upp en sån där Transformersleksak som min son hade när han var liten.

Självklart hade jag kameran med. Jag tog en porträttbild på en av kräftorna innan jag åt upp den (se ovan).

Förra helgen var jag på surströmmingskalas. Det var säkert hundrade gången i mitt liv jag åt surströmming. För mig är surströmming på något vis Norrland medan kräftor är Stockholm. Surströmming är helt ok som festmat. Men kräftor är snyggare på bild.

Lämna gärna ett svar på frågan nedan.

 


Läs även andra bloggares åsikter om surströmming, kräftor, kräfskiva, Timrå, Norrland