Pennalism för att säkra överklassens fortlevnad

Sitter och kollar på Aktuellt på SVT2. Ett av inslagen handlar om Lundsberg riksinternatskola som polisanmälts av skolinspektionen för missförhållanden och våld vid skolan. Vid Lundsberg finns ett informellt system där treorna har makten, en makt som de upprätthåller med våld. De yngre eleverna skräms till tystnad.

Kända personer som varit elever vid skolan är bland annat Prins Carl Philip, Ian Wachtmeister och Michael Treschow. Kungligheter och överklass.

Jag undrar varför det är just samhällets översta skikt som ägnar sig åt pennalism när de går i skolan? Är det ett sätt att säkerställa den egna rasens fortlevnad? Att de uppfostrar sina barn till förtryckare är kanske bara ett sätt att upprätthålla den egna samhällsklassens överhet? "Att jag som nykomling en gång blev illa behandlad, det hämnas jag sedan på de yngre när jag själv blir äldre".

Själv tycker jag detta är förfärligt. Jag tror inte på en metodik att härdas genom förödmjukelse. Iställer vill jag bygga ett hållbart samhälle på begrepp som solidaritet och medmänsklighet, begrepp som antagligen är väldigt främmande i överklassens lekstuga.

Läs gärna artikeln om detta på SVTs hemsida.

SvD:
Traditionerna ska bevaras till varje prisLäs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,
#1 - Micke

Ja du...tycker de där människorna borde gått på en kommunal skola istället, gärna i nån förort så de får lära sig nåt annat om hur det är i livet på gräsrotsnivå ibland.Japp..ha de bäst..!

#2 - Beppan

Såg samma program - och förfärades precis som du.

Vad har eleverna fått med sig hemifrån? Var finns personalen? Visst - nattliga räder, men nog borde uppmärksamma vuxna kunna upptäcka, men framförallt förebygga övergrepp och annat elände. Oavsett vilken samhällsklass det gäller......

#3 - Artlover

Pennalism är också ett sätt att säkra maktstrukturer i samhället. Lundsberg har satt detta i system för att folk som går i sådana skolor ska lära sig att leda andra inom politiken, företag och organisationer i samhället. Det är en del av deras kultur. Eftersom vi lever i ett hierarkiskt system i form av en pyramid där konkurrens och makt ingår, så måste du bli elak för att hålla dig på toppen och för att kunna konkurrera med andra som vill åt din position. Vi kan kalla det på herren på täppan-syndromet, där det gäller att putta ned sin motståndare från snöhögen. Slutsats: Elaka människor styr och ställer samt att toppen är hård och kall för att kunna tjäna pengar och behålla sin makt medan snälla (massan) är utslagna, arbetslösa, hemlösa, lågt betalda, nertrampade i dyngan styrs av inhumana individer från internatskolor.