Jag är inte galen - men är bin Ladin verkligen död?Man vill ju helst inte bli uppfattad som galen. I alla fall vill inte jag det. Därför tror jag inte heller på att det finns en världsregering som styr allt som händer på jorden. Det finns ju nämligen de som tror det, och att denna världsregeringen beslutar om allt från orkaner och influensaepidemier till terrorattacker och krigshandlingar. De odlar också konspirationsteorin att attacken mot New York den 11 september 2001 egentligen iscensattes av USA för att öka anslagen till krigsmakten.

Men trots att jag inte är galen så kan jag ändå inte frigöra mig från tanken att Usama bin Ladin och USA är i maskopi. Ett faktum är ju att Usama bin Ladin en gång i tiden tränades av den amerikanska underrättelsetjänsten CIA under det afghansk-sovjetiska kriget mellan 1978 och 1992. USA var ju faktiskt med och bildade Al Qaida just för att hjälpa Afghanistan att slåss mot den Sovjetiska ockupationsmakten.

Idag kom så beskedet att Usama bin Ladin dödats. Han dödades när de amerikanska specialförbandet Navy SEAL med stor kraft stormade hans hus i Pakistan. Efter attacken tog de amerikanska militärerna med sig bin Ladins döda kropp och begravde den till havs. 

Därmed finns det inget konkret bevis för att Usama bin Ladin faktiskt är död. Tänk om attacken mot bin Ladin egentligen är iscensatt för att USA ska kunna hjälpa honom att skaffa sig en ny identitet. Kanske dyker bin Ladin upp någon annanstans i världen, utan skägg och kanske som affärsman eller rådgivare till CIA. 

Men jag kanske har fel ändå. Om man däremot vill ha en lite mer trovärdig analys av attacken mot Usama bin Ladin kan man läsa vad den utmärkte krönikören Peter Kadhammar skriver i dagens Aftonbladet.se. Läs hans krönika här


Aftonbladet:
Kroppen begravdes till havs
Så dödades bin Ladin
De hånar bin Ladin

DN:
President Obama följde operationen direkt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
#1 - Beate

Ja vi hörde samma sak i en live presskonferens med en av de ansvariga amerikanerna. Visst är det märkligt att "begrava honom till havs". Hur dum får man egentligen vara. Ställer mig samma fråga som du.

Killen berättade dessutom självmant att han hade kvinnor som sköld runtkring sig. Jaha - tror du att en enda reporter avvek från sina i förväg skrivna frågor och undrade: "Sköt ni kvinnorna eller...". Nej inte en enda nappade på betet.

Man kan väl säga att binLadin dog som en martyr... eller...Fishy, väldigt fishy som min engelska make uttryckte det

#2 - Beate

Det verkar inte funka med att kommentera på blogg.se ikväll.

Vi såg en live presskonferens med den amerikanska huvudansvariga för attacken mot bin Ladin på BBC ikväll. Han bekräftade att liket hade dumpats i havet. Hur dum får man vara? Varför inte ta med honom och visa världen att han verkligen är död? Obegripligt...

Dessutom nämnde samma kille självmant att bin Ladin "hade en levande sköld av kvinnor runt sig". Tror du att en enda reporter avvek från de preparerade frågorna och undrade: "Sköt ni kvinnorna då eller...". Nej inte en enda.

Min engelska make kommenterade det hela med: Fishy, very fishy - å jag håller med!

#3 - Per-Anders

Beate: Det är inte bara kommentarerna som inte funkar. Jag lyckades nätt och jämt publicera ovanstående blogginlägg. Blogg.se blir bara segare och segare. Håller snart på att tappa tålamodet. Jag börjar faktiskt närma mig beslutet att byta bloggbolag.

#4 - Ingela

Ok, inte hängt med i nyheterna, hörde bara att usa tog med sig kroppen, bara det gjorde en ju misstänksam, så de begravde den till havs va HAHAHAHAHAHAHAHAHA, eller tillåt mig åtminstone småle

#6 - AnnaKK

Jag blev också oerhört förvånad över att de gjorde sej av med kroppen på det där viset! Så det är helt klart inte lätt att veta riktigt vad man ska tro...Å andra sidan spelar det nog ingen större roll. En Usama Bin Laden hit eller dit - "grabbar" av det slaget lär nog inte bara ta slut lixom... Tyvärr! Det kommer snart en ny, var så säker... Eller så dyker det snart upp en ny videofilm med tal från den gamla vanliga Bin Laden... :-I