Det är i motvind som draken lyfterJag befinner mig just nu i Vilhelmina. Här är jag tillsammans med min kollega för att göra ett antal reportage för vår personaltidning. Idag besökte vi en arbetsplats där man på ett intressant sätt jobbar med attityder och samarbetsklimat på jobbet. Jag ska här inte gå in på några detaljer om det men vill ändå återge ett visdomsord som yttrades under dagen: "Det är i motvind som draken lyfter".

Man kan naturligtvis tolka det på olika sätt, men min tolkning är att försöka se möjligheterna utan att stirra sig blind på problemen. En krissituation kan många gånger vara starten på något nytt och ännu bättre. Utmaningar kan ofta innebära att man stimuleras och växer som människa.

Visst, det kanske ibland kan vara lättare sagt än gjort och vissa av oss behöver lite mer stöttning än andra. Men man får ändå aldrig sluta tro på människan. Vi klarar ofta mer än vi tror.

På bilden ovan pustar jag ut i hotellets pool efter en intensiv arbetsdag. I bakgrund utsikt över den närbelägna Vojmsjön.

#1 - Ann Catrine

Så klokt, och så sant!

Tyvärr finns det en del som tror att de ska

ha medvinde hela livet,

och störtdyker vid minsta motvind...

Det kan bli ett brutakt uppvaknande!

Det ÄR jobbigt när det stormar,

men skulle ändå inte vilja ha stiltje hela livet...

Förresten, det är väl det som är livet?Önskar dig en härlig torsdag där uppe i norr!

#2 - Marina

Så sant så...eller som "Sally" sa:

-Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!

#3 - AnnaKK

Vilket härligt hörn av lokalen som det där bubbelbadet var placerat i! Kan väl inte vara så svårt att kläcka fram braiga idéer i den miljön, och med den utsikten!? :-DSkämt å sido... :-) Det är väl oftast så att den som befinner sej mitt i en kris sällan eller aldrig har förmågan - just då - att tänka kreativt och ta till sej påståenden som att en ny utmaning är det bästa som kan hända osv... Det är en prosess att ta sej igenom och ut ur sånt där, och först efteråt brukar man kunna se att det man först tyckte verkade skit faktiskt blev helt okej, och kanske rent av till det bättre. :-)

#4 - Beate

Bilden i bubbelpoolen såg härlig ut!!! Åsså håller jag med AnnaKK.

#5 - Den Ofrivilliga Bloggaren

Jag kommer till viss del från Vilhelmina och via mitt förra jobb, var det där hotellet mitt hem var annan vecka. Maten där är makalös, personalen helt fantastisk! min förra blogg har många bilder därifrån.

Volgsjön är magisk! Kosta på dig en tur mot Saxnäs, vägen dit är bland det vackraste som finns!

#6 - Åsa

Du har rätt i det att utmaningar gör att man växer som människa, vissa människor i alla fall. Sen finns det dem som inte klarar av utmaningar och vill att allt ska vara lika dant hela tiden.

#7 - Kerstin

Tack för de goda orden om draken!

Afrodia badskum?

#8 - Mia

Du ser ut till att ha det riktigt, riktigt behagligt i poolen. Vänder du dig om så kan du dessutom njuta av den vackra utsikten!