Livin´on the edge of tredagars skäggstubbIbland blir jag bara så trött på min skäggväxt. Jag rakar mig och rakar mig, men skägget det bara växer ut igen. Jag önskar att det gick att bestämma själv när skägget skulle växa. Ungefär som när man slår av och på en strömbrytare.

Bland det tråkigaste jag vet är att raka mig. Skulle helst låta bli om jag fick. Men om jag har mer än tre dagars skäggstubb så klagar sambon. "Nu är du väldigt taggig", säger hon då. Därför rakar jag mig regelbundet varannan dag. Jag vill ju inte riskera att sambon inte vill kramas med mig.

Jag rakar mig alltså inte varje dag utan varannan. Måndagar, onsdagar och fredagar. Fast ibland fuskar jag och skippar fredagsrakningen. Då rakar jag mig på den följande söndagen och kan därmed hoppa över måndagsrakningen. I princip skulle jag alltså kunna effektivisera mina rakningsrutiner och endast raka mig på onsdagar och söndagar. Men så långt tänker jag inte gå. Det finns en gräns då välbefinnandet övergår i dekadans. Där vill jag inte hamna.Läs även andra bloggares åsikter om
, ,
#1 - Selma

Kanske skulle du gå på salong och få det bortvaxat.

#2 - Lennart

Då jag var yngre önskade jag att jag hade ett härligt helskägg, så jag såg lite vuxen ut. Fast det växer så klent och ojämnt i mitt ansikte. Inte ens en ordentlig mustasch kan jag få till.

#3 - Beate

Säg som så: maken och jag har examt samma förhållande till skäggväxten som du och sambon. Ja maken har samma rutiner som du också och på söndagar brukar han inte få en enda puss då jag inte vill få skrubbsår;-)

#4 - Marina

Tomteskägg kanske vore något...?

#5 - Per-Anders

Selma: Växer det inte ut igen då?Lennart: Aj då. Låter inte bra.Beate: Skönt att höra att jag inte är ensam om mina skäggfunderingar.Marina: Nja, tror inte det...

#6 - AnnaKK

Jag hörde faktiskt ett inslag på radion (tror det var lokalradion) där de intervjuade en frisör, och enligt honom så blev det bara mer och mer populärt att odla skägg - och även att låta frisörer ta hand om ansandet och rakandet. Så du får väl helt enkelt lägga in ett litet barberarbesök på väg till eller från jobbet några dagar i veckan!? :-D

#7 - Kerstin

Ser väl macho ut med tre dagars stubb, blir den tillräckligt lång så sticks det inte, Du kan fläta och knyta bak i nacken!:))