Varmt klädda The Eagles gästade SundsvallIgår var jag och sambon på konsert med den amerikanska rockgruppen The Eagles. Platsen för konserten var Norrporten Arena i Sundsvall och totalt var vi nästan 20 000 personer på plats. Med andra ord var det en stor händelse i Sundsvall. 

Jag ska säga direkt att The Eagles aldrig tillhört några av mina favoritband men på något vis kändes det självklart att bege sig till Norrporten Arena denna fredagskväll. När ett av världens mest legendariska rockband kommer till stan, då är det en happening man inte får missa.

Fast egentligen tycker jag det känns lite fel att kalla The Eagles för ett rockband. Countryrock stämmer väl lite bättre som benämning och den första timmen av konserten hade en stark touch av just countryrock. Eftersom countryrock ligger en bra bit ifrån min favoritmusik tyckte jag konsertens inledning kändes lite seg, men en timme in på konserten hände något.

I låten Long road out of Eaden blev det plötsligt lite klös i gitarrerna och jag började känna hopp. Den andra halvan av konserten blev också mycket bättre än den första, eftersom man då lämnade countryslemmet och spelade mer rockiga låtar.

Några ytterligare reflektioner från min sida:
Den låt de allra flesta förknippar med The Eagles är nog Hotel California som kom överraskande tidigt i konserten. Låten hade dock ett spännande arrangemang med ett blåssolo som intro.

Säga vad man vill om The Eagles men de är oslagbara på stämsång. Det visade de ett flertal gånger under konserten, bland annat på inledningslåten Seven bridges road.

Det regnade under större delen av konserten men det gjorde inte så mycket tycker jag. Sambon och jag drog på oss våra Emergency ponchos (vilket var benämningen på förpackningens etikett). Själv skulle jag vilja kalla dem för engångs-regncape. Även bandmedlemmarna var ändamålsenligt klädda denna kväll med tjocktröjor och jackor. Under låten Boys of summer tilltog regnet och Don Henley drog upp kapuschongen inför sin sånginsats. Lite senare tog Glenn Frey på sig en stickad mössa som han dessutom toppade med en keps (se bild längre ned på sidan).

Förutom The Eagles har Sundsvall de senaste åren gästats av bland annat Rod Stewart, Elton John och Roxette. Mönstret är alltså världsartister som satt djupa avtryck i rockhistorien, men som för länge sedan passerat bäst föredatum. Om jag själv får önska någon artist inför kommande år så skulle jag gärna vilja uppleva Neil Young eller AC/DC på Norrporten Arena. Det skulle vara något, det.


Under Hotel California åkte den dubbelhalsade guran fram. Man kan undra varför under just den låten.


Glenn Frey tog på sig både stickad mössa och keps när regnet tilltog i Sundsvall.


Undertecknad med sambo var utrustade med Emergency ponchos och stördes inte nämnvärt av regnet.

Sundsvalls Tidning:
På god väg mot rockhimlen
Något surt i logen
Andra världsstjärnor som gästat Sundsvall
Otacksamt för tacksam Pernilla

Dagbladet:
Eagles flyger högt och lågt
Eagles bjöd på folkfest
Inget kittlar med harmlösa Eagles

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
#1 - Lennart

Hotel California har jag hört ett antal gånger, men jag måse erkänna att jag hade ingen aning om vem som skrivit den. The Eagles har jag aldrig hört talats om eller känt till heller. Fast jag är sån att jag kan lyssna på något och sen glömma både titeln och vem som spelade eller sjöng.

#2 - Ann Catrine

Själv tillhörde jag för en gångs skull

snyltlyssnarna...

Undrar just vad Tjacka kan dra hit nästa sommar!?Nu laddas det väl för fullt för Gatufesten,

inget där som drar så där extra för min del,

men klart man måste ta en promenad ner...

Träffa lite folk, äta en bit mat och lyssna på (bra)musik är ju aldrig fel!

#3 - Marina

Här är jag väl lite part i målet, eftersom detta var en av mina favvo-gropper när det begav sig "en gång på 70-talet"...men visst är det facsinerande med dessa gubbar som är still going strong...undrar hur många av dagens artister som turnerar världen runt om 35 år!?

#4 - Kerstin

Även här regnar det i helgen!

Tradjazzfestival i Askersund i helgen!

Stannar i det gröna!

#5 - Per-Anders

Lennart: Aldrig hört talas om The Eagles..? Vilken planet kommer du ifrån egentligen?Ann Catrine: Själv hoppas jag Tjacka nästa år drar hit nåt med gitarrklös i, typ Neil Young.Marina: Visst är det imponerande att de håller på än. Och även om jag inte jublar över deras musik så imponeras jag storligen av deras spelskicklighet och att de ser så välmående ut. Många rockstjärnor tenderar ju att bli drogvrak efter så många år.Kerstin: Tradjazz är inte fel det heller.

#6 - Annelie Esséus

Jag måste erkänna att jag alltid gillat dem. Däremot har jag svårt för alla dessa "reunions" av gamla band. Risken är överhängande stor att det blir lite patetiskt. Ibland blir det bra, ibland blir det rena katastrofen.

Tack snälla för din ord om min bild, fy fasen vad glad man blir över sånt där!

#7 - Per-Anders

Annelie Esséus: Jag respekterar att du gillar The Eagles.

#8 - Beate

Kul med en rapport från Eagles konserten!!! Jag har alltid gillat dom, det är nå't visst över bandet. Synd bara med vädret.

Vad gäller din önskan om Neill Young så står den också överst på vår önskelista. Han brukade ju spela vid Sjöhistoriska i Stockholm och vi var på plats varenda gång. Hoppas han dras till Sundsvall - å gärna med bättre väder!!!

#9 - Per-Anders

Beate: Visst är det kul när det är bra väder. Men jag föredrar trots allt regn framför kyla.

#10 - mimmione

konsert alltid kul till Borås till hösten kommer SMOKIE då ska jag nog dit och kolla

#11 - Per-Anders

Mimmione: Who´s the fuck is Alice?