Tre viktiga burkar i mitt liv



Vid 53 års ålder har jag kommit till insikt om vilka instrument som förenklar vardagen. Det handlar om tre burkar, som på olika sätt är användbara i det dagliga livet. Här kommer en presentation:

Creme Fraiche (till vänster på bilden): Med en burk Creme Fraiche i kylskåpet kan man göra en god middag av vilka rester som helst. Det spelar i princip ingen roll vilka övriga ingredienser man använder. Kött, fisk och grönsaker går lika bra. Blanda bara i en burk Creme Fraiche i stekpannan så är middagen räddad.

Klorhexidinlösning (burken i mitten)Desinfektionsmedel som funkar mot de flesta hudrelaterade åkommor. Skärsår, finnar eller varbölder spelar ingen roll. Badda bara på med klorhexidin så försvinner hudproblemen i ett nafs. 

Dust off (till höger): Tryckluft på burk som kan användas till mycket. Egentligen avsett att blåsa rent i elektronikprylar med (exempelvis mobiltelefoner) men passar även utmärkt till annan rengöring. Själv har jag använt det till allt från att blåsa bort sot ur pelletspannans rökrör till att få bort damm från svåråtkomliga ställen bakom värmeelement mm.

För övrigt känns det himla fint att få dela med sig av sin visdom.


Aftonbladet:
Vi är alla delvis neandertalare

DN:
Hårdnande konkurrens mellan apoteken

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Selma

Bra tips!

#2 - Lennart

Creme Fraiche är gott, speciellt på sommaren. Det passar ju så bra till mycket.

#3 - Micke

Tror man kan ha Dust of också till att blåsa in allt damm tillbaka under soffan.. ;)

#4 - Per-Anders

Selma: Tack. Glömde nämna att en burk skivad svamp är också bra att ha i kylskåpet.



Lennart: Jag tycker Creme Fraiche funkar bra även på vintern.



Micke: Precis. Du har förstått det här.

#5 - AnnaKK

Ha-Ha!



Den där tryckluften kände jag inte till - så tack för tipset! Och när det kommer till klorhexidinet så tvivlar inte ett ögonblick att det funkar till det du säger - men själv använder jag asolsprit. Skillnaden är nog inte så stor? :-)



Och creme fraiche... Hur överlevde vi på den tiden det inte fanns sån!? :-D

#6 - Per-Anders

AnnaKK: Trayckluft på burk är faktiskt riktigt praktiskt.