Veckans look-alike: Tobias Billström och Bart SimpsonIgår kväll såg jag på Agenda på SVT 2. Ett av inslagen handlade om Tobias Billström, migrationsminister i Alliansregeringen. När jag såg hans ansikte i rutan slog det mig plötsligt: Himmel! Han är ju jättelik seriefiguren Bart Simpson.Visst, den ene är en levande person och den andre en tecknad figur, men tanken svindlar när man inser att Tobias Billström mycket väl skulle kunnat ha stått som förlaga när Matt Groening skapade Bart. Titta på bilderna här intill. De två har samma blick, samma min, och en varsin hög panna som verkar stöpt i samma form. Längst upp på deras huvuden sitter en hårtofs vilket inte utesluter att de båda herrarna möjligen går hos samma frisör.

 
Det som skiljer de två är dialekten, men de är lika coola när de framträder på TV.


SvD:
Bildt slår ifrån sig om Irakläcka

Aftonbladet:
Bildt slår ifrån sig om Irakläcka

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
#1 - marina

Ha ha, underbart!!

#2 - AnnaKK

Ha-Ha!Det har ju faktiskt hänt att tvillingar har blivit förväxlade på BB - och kanske en och annan t o m har blivit borttappad så till den milda grad att den har hamnat som enling (eller emigrant i det här fallet, kanske...) någon helt annan stans i världen...!? 8-O

#3 - Kerstin

Faktiskt slående lika!

#4 - Cina

Haha! Ja! Du har rätt!

#5 - Beate

Billström vet jag inte vem det är men Bart Simpson är min stora "idol". Han är faktiskt mycket snyggare än Billström;-)

#6 - Åsa

Har du inte reflekterat över att Reinfeldt är lik Homer Simpson i vissa lägen????

#7 - Ailas

Du är en god iakttagare, för visst finns det likheter. I alla fall utseendemässiga, resten vet jag inte... eftersom jag inte känner till någon av dem närmare.

#8 - Per-Anders

Marina: Ja visst är det.AnnaKK: Kanske Tobias och Bart blev förväxlade som nyfödda...Kerstin: Det tycker jag också.Cina: Det känns faktisk så.Beate: Jag gillar också The Simpsons. Homer är mitt mansideal.Åsa: Ok..? Homer är inte mitt mansideal längre.Ailas: Båda brukar vara med på TV.

#9 - Mia

Tack för ett glatt skratt idag!