Bazilian-Wester fick stämningen på toppTimrå folkfest, lördag.

Klockan är 22.30, och i det jättestora tältet på torget är det packat med folk. Stämningen är på topp och jag tänker för mig själv: "här står jag, på promenadavstånd från min bostad, och får just nu en musikupplevelse i världsklass. Och det är gratis. Fantastiskt."

På scenen står nämligen The Man, en musikduo som består av Mats Wester (som i vanliga fall är en del av duon Nordman) på nyckelharpa och Eric Bazilian (gitarrist och sångare i den amerikanska rockgruppen The Hooters). För att få den kompletta rocksättningen har de även med sig coverbandet Smalare än Thord på scenen.

Bazilian och Wester bjuder på en fantastisk konsert med flera nyskrivna låtar, men även ett antal Nordman- och Hootershits. Låtarna Karla with a K och Be mig möts av publikens jubel och i 500 Miles och Vandraren lyfter nästan tälttaket av publikens allsång.

Man kan undra hur det kommer sig att just dessa två herrar, med så olika bakgrunder, väljer att spela ihop. Mellan låtarna berättar de att de träffades första gången 1996, då både Nordman och The Hooters spelade på festivalen Piteå dansar och ler. Eric, som redan då var Nordman-fan, bad att få gästa dem i en låt. Sedan blev han kvar på scenen under resten av konserten eftersom han ändå kunde alla deras låtar.

Amerikanen Eric Bazilian verkar gilla Sverige och berättar att han har en svensk flickvän. Han sjunger även Nordmanlåtarna på svenska och jag ska erkänna att jag blir lite imponerad.

Efter The Mans bejublade konsert avslutar Smalare än Thord kvällen med en egen show. Själv är jag lite allergisk mot coverband och deras evinnerliga harvande av 80-talslåtar men jag blir kvar under hela showen. Stämningen i Timrå Folkfests jättetält är obetalbar och det är faktiskt hur kul som helst att vara här.

Lycklig, lomhörd och kissnödig tar jag sambon i hand och går hemåt i det uppfriskande duggregnet.


Så här bloggade jag om Timrå Folkfest igår:
AC/DC-låtar fredagens höjdpunkt på Timrå folkfest

The Man har en egen hemsida: 
Bazilian-Wester


ST:
Folkfyllt när sommarfestivalen fortsatte

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
#1 - Beate

Kul med en rapport från Timrås folkfest!!! Sa du gratis... suveränt tycker jag!!! Nordman är ju kult!!!

Smalare en Thord gästar förresten Täbys enda pubb på fredag, men då jag är lika allergisk som du mot covers på 80-talslåtar så avstår jag nog.