På kontrollbesiktning hos företagshälsovårdenHärom dagen blev jag föremål för en kroppslig kontrollbesiktning. Vart tredje år får vi nämligen genomgå en hälsoundersökning hos företagshälsovården och sköterskan började med att fråga: "Hur mår du?".

"Jag mår bra", svarade jag. "I alla fall så tror jag det, men jag vet inte säkert. Vi får väl se om resultatet av hälsoundersökningen visar att jag mår så bra som jag tror". 

Två timmar senare var hälsokontrollen klar och i min hand fick jag protokollet med min hälsostatus dokumenterad. Glädjande nog visade den att jag faktiskt mår lika bra som jag känner mig.

Hälsokontrollen bestod av flera delar. Blodprov, sex minuter på testcykel samt ett samtal med sköterskan om levnadsvanor. Blodprovet och blodtrycket visade på snygga värden, turen på testcykeln gick bra ("du har syreupptagningsförmåga som en brandman", sa sköterskan) och mina alkohol- och matvanor var helt ok. "Fast du borde motionera lite mer så att du kan ge ner några kilo i vikt", sammanfattade sköterskan.

Jag är naturligtvis jätteglad över det positiva resultatet av undersökningen. En av mina viktigaste ambitioner i livet är just - att må bra. Det är en bra förmån att få en regelbundna genomgångar av hälsotillståndet. Det mår både jag och företaget bra av.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,
#1 - Marina

Tja, brandman kanske vore något att satsa på...

#2 - AnnaKK

Skönt att inte ha blivit underkänd, eller rent av fått körförbud, efter den besiktningen! :-)Och att må bra är väl den absolut bästa målsättningen man kan ha - fast man märker ju, ju äldre man blir, att man faktiskt får hjälpa till lite själv för att man faktiskt ska göra det... <:-) Till exempel genom att motionera lite... (På den punkten känner jag mej träffad utan att ens ha varit i närheten av en hälsokontroll!)

#3 - Beate

Vi har också dessa kontroller på jobbet. Jag kallar dom för förebyggande underhåll, vilket absolut betalar sig i längden.

Dessutom är det kul att veta att du kommer att hålla minst tre år till - till nästa kontrollbesiktning;-)

#4 - Micke

man kanske skulle satsa på en riktig undersökning nån gång...några år sen sist..har bara besökt för mina småkrämpor...då kollar de nästan ingenting, faktum är att jag säger vad som felas o får den medicin jag själv rekomenderar läkaren att skriva ut...jag har helt klart valt fel yrke ;)Ha de bäst!

#5 - Zarah

Ja, får man svart på vitt att allt verkar bra, då är det BRA. Risken är dock att någon skit upptäcks som man inte vet om - det är ett riskmoment att genomgå tester.... skratt