Det gäller att välja rätt


Idag har jag fått det bekräftat. Jag valde rätt bil. Enligt Folksams studie av bilolyckor mellan 1995 och 2010 är följande bilar säkrast att färdas i: Toyota Avensis 2003-2008, Volvo S 60, V 70 och S 80 1998-2006, Honda Accord 1994-1998 samt Renault Laguna 1994-2001.

Jag har en Volvo V70 -06.

Studien visar också att nyare bilar är säkrare än gamla. Just säkerheten (tillsammans med driftsäkerhet och komfort) var ett viktigt skäl till att samtliga sju bilar jag ägt har varit av märket Volvo. Jag vill åka tryggt och säkert.

Glädjande nog finns även familjens andra bil, en Laguna -98, med i säkerhetstoppen. Kanske startar jag en Facebookgrupp med titeln "Vi som färdas säkert i Volvo V70 och Renault Laguna".


Aftonbladet:
Äldre bilar dödsfällor på vägen

DN:
Toyota och Volvo i säkerhetstoppen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Zarah

Jag har aldrig ägt en Volvo, däremot VW, Opel och Renault. Just nu har jag en Golf - vet inte hur den ligger till i säkerhetsligan.

#2 - AnnaKK

Underligt att det bara är vissa årsmodeller som verkar toppa säkerheten? Är det farligare att köra/åka Volvo tillverkade efter -06??? 8-X (TUR att vår är från -04, och att vi inte har en tanke på att byta till en nyare!! :-D)

#3 - Micke

Jo...säkerhetstänkandet i kombination med familjegrejen har ju varit den stora grejen med volvo länge...en folkbil som trots det kan vara så att säga häftig, tydligen, hobbade där i 20 år så jag har ju sett förändringarna i både bilar och tänkande...nu är de väl inne i lyxbilssegmentet, eller var när jag slutade iallafall...jja...en bra bil är det hur som helst, har avverkat 4-5 st...ha de gött Per!

#4 - Nalle

En av dom absolut säkraste bilarna är enligt statestik landrovers gamla seribilar från 60 och 70 tal. Och även defender, som tillverkas nu. Köp en sån om du vill att familjen ska åka säkrast möjligt. Dom lär nämligen ta tåget istället för att åka med bilen.... :P