Jag tvekar inför Twitter


Ibland har jag funderat på att registrera mig på Twitter. Har hört att det finns många intelligenta diskussioner där, till skillnad mot Facebook där folk mest berättar att de varit på toa eller att de tänker gå och lägga sig.

Men varje gång jag försöker närma mig Twitter kommer jag inte längre än till förstasidan. Där ger jag upp. Twitter känns väldigt besvärligt.

För ett tag sedan var jag på ett seminarium om sociala medier där bland annat Twitter stod på agendan. Men trots att man gick igenom hur det fungerar så blev jag inte klokare. 

Alltså. Jag förstår i princip hur det fungerar, men det verkar så väldigt omständigt.

Om man ska hänga med i twittrandet så måste man känna till en massa specialutryck. På seminariet fick vi en lång lista med specialuttryck (två A4-sidor), som jag blir alldeles trött av att titta på. Ska man verkligen behöva gå en utbildning för att kunna kunna delta i det sociala umgänget på nätet?

Kanske gör jag ett nytt försök snart.

Om någon undrar vad Twitter är för något finns en förklaring här.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer
Postat av: Beate

Varken Facebook (= prostitution i mina ögon) eller Twitter (hallå, jag gillar att skriva inte twittra på max 143 tecken) är nå't för mig iaf. Det räcker så gott med bloggen:-)

2010-09-01 @ 21:56:57
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: Per-Anders

Jag har Facebook och tycker väl det är ok. Det är ju ganska enkelt att lära sig. Men Twitter verkar ju så avancerat...

2010-09-01 @ 22:40:00
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: tina

hej fin blogg:)

kolla gärna in min blogg:)

2010-09-01 @ 23:23:07
URL: http://tiiinaandersson.blogg.se/
Postat av: Kerstin

För mig räcker det med Bloggen!

Finns i Facebook men gör sällan besök!

2010-09-02 @ 08:43:53
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: mimmione

nöjer mig med bloggen och fecebook trots allt vill man nå någon gör man det på facebook, ialla fall de flesta ;)

2010-09-02 @ 09:37:01
URL: http://mimmione.blogg.se/
Postat av: Selma

Den listan skulle jag behöva.

2010-09-02 @ 12:24:56
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Åsa

Facebook blir lite tråkigt i längden (hur många toabesök orkar man med =) ). Twitter är väl som en blogg, fast i mindre format?

2010-09-02 @ 18:42:31
URL: http://spinninghead.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

tina: Jag har kollat på din blogg. Tyckte inte den var lika cool som min.Kerstin: Lite så känner jag också. Man måste få tid att vara social IRL också.Mimmione: Typ så är det.Selma: Tyvärr har jag den bara på pappersutskrift. Annars skulle du få den.Åsa: Vad jag fattat är Twitter nån sorts blandning av Facebook och bloggning.

2010-09-02 @ 19:46:38
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Ailas

Twitter, näppe... Jag älskar att skriva och försöka uttrycka mig någorlunda nyanserat, inte skriva telegram.Har Facebook, men är inte så värst aktiv. Dock är det lite kul att titta på bilder o dyl och ett och annat brev får jag också där.Bloggen har jag också och den är minst lika cool som din. Men, det har du väl redan upptäckt? :D

2010-09-03 @ 21:00:57
URL: http://ailas.svenskablogg.se/
Postat av: Yvonne

Jag har inget Facebook-konto och har aldrig känt mig lockad av det. Däremot var jag som dig och velade fram och tillbaka med Twitter, och så slog jag till för ett par månader sen och nu har jag blivit fast. Jag känner inte alls till alla specialuttryck och tycker inte man behöver det från början. Man lär sig! Sen kan man ju börja med att följa några man känner till, och sen leta sig vidare. Man behöver inte "prata" med alla, vissa läser man bara, och en del slutar man följa rätt snart. Jag gillar mixen man kan ha av kända och okända människor från alla världens hörn om man så vill, och sen blir det ju en utmaning ibland att uttrycka sig kort! Man kan följa några få och man kan följa flera hundra, och så fort jag kom på att jag faktiskt inte behöver gå tillbaka och läsa allas twitter varje gång jag loggar in blev det mycket roligare.

2010-09-05 @ 16:27:32
URL: http://yvoeri.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter