Bekräftat idag: mördarsniglar finns i Timrå



Nu är det bekräftat: det finns mördarsniglar i Timrå. Beskedet kom idag efter analyser hos Göteborgs naturhistoriska museum.

Det var för en dryg månad sedan som min sambo och hennes kollegor hittade ett stort gäng sniglar alldeles intill Vivstaskolan i Timrå. Att döma av storleken och färgen så tydde mycket på att det handlade om mördarsniglar, och utrustad med en sax begav en i personalen sig ut på snigeljakt. Resultatet blev 100 sönderklippta sniglar på vägen upp mot skolan.

Men var det verkligen mördarsniglar som hon klippte sönder? Mördarsnigeln är ju ganska snarlik röd skogssnigel. För att få klart besked om vilken sorts sniglar det egentligen handlade om skickade skolpersonalen in tio levande exemplar till Naturhistoriska Riksmuseet för analys. Och idag kom beskedet: Samtliga var mördarsniglar.

Söderut i Sverige lär det vara gott om mördarsniglar, och hittills har vi varit ganska förskonade från dessa djur på våra breddgrader. Så här i slutet av september är kanske snigelsäsongen över för detta år, men frågan är hur det blir nästa sommar. Blir det då som mördarsniglarna gör sitt definitiva genombrott i Timrå?

Bilden ovan har jag tagit på en av sniglarna vid Vivsta skola i Timrå.

Tidigare blogginlägg om mördarsniglar:
Mördarsniglar i Timrå? 


Läs även andra bloggares åsikter om ,
#1 - Daniel

Ja få om det blir massinvandring nästa år!!!

#2 - Kerstin

Hoppas att de otäckingarna dör i vinter!

Ännu, peppar,peppar har vi varit förskonade!

#3 - Lisbeth

usch!!!!

#4 - Anonym

Men Herregud!!! Det är ju trots allt bara en snigel!!! En snigel som gör vad sniglar gör, äter!

#5 - Beate

Yuck, yuck, yuck!!! Att skicka in sönderklippta mördarsniglar til Naturhistoriska Riksmuseet tycker jag är... Torkar dom inte på ett äckligt sätt om de inte flyter omkring i vatten???? Yuck, yuck, yuck!!!

#6 - Ann Catrine

Hmm, missade när de krälade förbi S-vall...

Mindre trevliga små djur!

#7 - mimmione

hjälp, sa ju det, de är HEMSKA, men i år har vi varit rätt så förskonade här nere, kanske beror det på den varma sommaren vi hade, men här kan man vara säker på att de kommer igen, tyvärr

#8 - Mia

Usch, usch, usch... djurvän är jag men där går gränsen...

#9 - Lotta

De lär gilla öl har jag hört, så en till dig och en till sniglarna.

:-)

#10 - Cina

Här dräller det av dom.. Kan skövla en trädgård på typ en natt. Nu hoppas vi på REJÄL tjäle i vinter så dom jäklarna dör. Förra vintern var inte tjälen så djup så dom gottade sig och så vart dom enormt många i somras.