Mycket snö i Norrland - utom på Piteås gågataTillbaka i Timrå igen efter den tre dagar långa jobbturnén i norra Sverige. Det blev totalt 120 mil efter snöiga Norrlandsvägar varav 80 mil under gårdagen. Men allt gick bra. Vi höll oss på vägen hela tiden och vi fick många intressanta möten med spännande människor, möten som sedermera ska resultera i reportage i personaltidningen.

I torsdags passade jag och kollegan på att ta en sväng in till centrala Piteå. Vi tog en promenad på Storgatan där en del av gatan är uppvärmd gågata. Jättehäftigt. Alla övriga gator var fulla av snö, men gågatan var helt snöfri vilket gjorde promenaden extra behaglig.

På bilden ovan poserar jag på Piteås uppvärmda gågata. Trots mycket snö på de angränsande gatorna var gågatan torr och snöfri.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
#1 - Kerstin

Härligt!

Uppvärmda gågator borde finnas i alla städer och byar!

Tänk så ätt att ta sig fram!

Märks att Ni är snövana förare!

#2 - Elisabeth

Din " Live Traffic Feed" är lite knasig, inte bor jag i Molkom,Hoppas de använder grön el till att värma upp marken.

#3 - Beate

Måste ha varit en häftig känsla att stå på en uppvärmd gata. Har sldrig varit med om det. Håller förresten med Kerstin - speciellt i Sverige då vintern är avsevärt längre än sommaren. Här skulle de kunnas spara många kronor för uteblivna benbrott med mera.PS. Tycker det är fantastiskt att ditt företag skickar er på reportage för en personaltidning. Utmärkt, då ser man att företaget lägger stor vikt på bra kvalitet på tidningen och är seriös. DS

#4 - Per-Anders

Kerstin: Uppvärmda gator är faktiskt riktigt behagligt på vintern. En sådan finns även i Skellefteå.Elisabeth: Jo, jag vet att Live Traffic Feed inte är riktigt pålitlig. Den påstod tidigare att jag bor i Kvissleby, men jag bor ju i Timrå (vilket numera är korrekt angivet).Beate: Jo, företaget verkar se ett värde i att ha en personaltidning. Företaget omfattar ju ett stort geografiskt område så ibland måste det blir några resor. Och visst är det kul, men lite jobbigt när det blir långa bilresor.

#5 - Selma

Det är skönt att slippa halka omkring.