En stilla stund inför alla helgons dagIdag har jag varit på begravning. Det var min sambos moster som gick till den sista vilan, och det blev ett stilla och fint avsked i kyrkan. Bland annat fick vi höra sång av Elvis Presley. Det 79-åriga damen var nämligen en stor beundrare av sångaren från Memphis, och hon hade i sina instruktioner inför begravningen bestämt att vi skulle få höra Elvis inspelning av How Great Thou Art (vilket är den engelska versionen av den svenska psalmen O store Gud).

När vi kom ut efter begravningsakten hade skymningen börjat lägga sig och vi tog en promenad runt kyrkogården. I morgon är det ju alla helgons dag och kyrkogården glittrade vackert av alla tända ljus på gravarna. Även vi hade gravljus med oss som vi smyckade våra anhörigas gravar med.

Bilden ovan tog jag vid minneslunden på kyrkogården.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Beate

Kyrkogårdar är rofyllda och otroligt vackra att promenera runt på speciellt den här helgen. Älskar stämningen faktiskt.

#2 - Kerstin

Fin bild och fint skrivet!

Även jag skulle kunna tänka mig Elvis Presley när den dagen kommer!

Ha en fin helg!

#3 - Elisabeth

Ja fint och stämningsfullt,den här skulle jag vilja ha på min begravning,

http://www.youtube.com/watch?v=rLCk066o9sU

#4 - mimmione

Allahelgons dag är en vacker helg, fint att minnas de de sina med ljus,

#5 - Per-Anders

Beate: Det är många ljus på Sveriges kyrkogård.Kerstin: Själv skulle jag vilja att nån sång med Freddie Wadling skulle spelas på min begravning.Elisabeth: Det var länge sedan jag hörde Buffy Sainte-Marie. Visste inte att hon skrivit den låten. Jag minns henne med låten Soldier Blue från 1970.mimmione: Att tända ljus på alla helgons dag är en fin tradition.

#6 - Mia

How Great Thou Art gjorde Elvis P mycket bra, tycker jag. Stämningsfullt med hans stämma under en begravningsakt, tror jag.

#7 - Lisbeth

ja, det var en fin bild... var på Bydalens kyrkogård o tände ljus för mina föräldrar o min kompis Hellan... tänk, det är snart 20 år sedan hon dog... vad tiden går...