Magisk kväll med Freddie WadlingIkväll har jag varit på Sundsvalls Teater och en konsert med Freddie Wadling.

Innan konserten funderade jag lite på hur Freddie Wadling egentligen mår. Jag har sett på bilder och diverse TV-framträdanden hur han sitter ner under sina framträdanden och hur han läser låttexterna innantill när han sjunger. Sånt får mig att undra om hans hälsotillstånd egentligen medger att han klarar en hel konsert.

Men när konserten startar blir jag lugn. Freddies röst är minst lika fantastisk som den brukar vara, och under konserten är han på ett gott och skämtsamt humör. Tillsammans med sitt band (Sebastian Öberg på cello, Christian Olsson, slagverk och gitarr samt Per "Ruskträsk" Johansson på saxofon) bjuder han den fullsatta teatern på en magiskt musikkväll. 

Nästan lika förtrollande som Freddie Wadlings sånginsats är Sebastian Öbergs cellospel. På sin el-cello lockar han fram allt från mörka avgrundsljud till spröda och ljusa toner. Låtvalet pendlar mellan enkla stycken och ösiga rocklåtar, men oavsett musikstil finns Freddies röst med som en stabil stomme.

Det enda jag egentligen saknade under kvällen var några fler låtar med endast Freddie Wadlings sång och Sebastian Öbergs cello.

Visst, en sångartist som sitter ner under hela sin konsert, och har sina sångtexter framför sig i en pärm, kanske i de flesta fall kan tyckas lite märkligt. Men inte när det gäller Freddie Wadling. I hans fall blir pärmen en del av showen och på slutet av konserten gör han sitt virrvarr av notblad till ett humoristiskt inslag i föreställningen. 

Freddie Wadling och hans band bjöd på en fantastiskt skön konsert, och alla vi som var där fick än en gång bekräftat att han är Sveriges bäste rocksångare.

Bilden ovan: Jag hade bara min mobil med mig så därför kunde jag bara ta en bild av det enklare slaget på Freddie Wadling och hans band.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Sundsvalls Tidning:
Stående ovationer för svensk rocks kanske störste särling

Dagbladet:
Freddie Wadling laddar för skivsläpp med ”microturné”


Storslaget vemod och glädje med Wadling
#1 - Selma

Han har en helt fantastisk röst, absolut.

#2 - Ailas

Jag vet inte, om jag ska posta denna kommentar eller inte. För gissa VAD? Hm... uhum (skäms lite), jag fick googla denne Freddie, för jag visste inte vem det är. Men jag kollade ett par klipp på Youtube också sedan, så nu vet jag lite. Fått Cornelisstipendiet också, läste jag... Men, kommer inte i närheten av honom, enligt min uppfattning.Nåja, nu kastar du fula tankar ner till Jönköping, antar jag. Men lyssna samtidigt på mitt senaste klipp.Vi ska vara vänner ändå eller hur? :)

#3 - Kerstin

Han är så speciell och unik! Har aldrig hört honom live bara sett honom på TV!

#4 - Cina

Nope. Freddie vet jag ingenting om. Men om artister som suttit ned och sjungit vet jag lite. Monica Zetterlund t ex, som jag gillade/gillar skarpt. Händer att jag spelar en platta med hennes låtar.

Vad jag också vet, är att cello är ett helt underbart instrument och att bra konserter ger en energi!

Trevlig helg!

#5 - Beate

Å jag trodde att jag var ensam om att googla honom... Kul att du gillade kvällen och musiken!!!

#6 - Mia

Även jag fick googla på hans namn. Helt okänd i Jönköping, kanske... :-)Hur som helst, kul att känna till ännu ett namn, men det jag lyssnat nu på YouTube känns han inte speciellt het för mig... Smaken är som baken...

#7 - Per-Anders

Selma: Ja precis.Ailas: Det är helt ok om du inte gillar Freddie Wadlings musik. Jag vet sedan tidigare att många har svårt för honom.Kerstin: Jo, han är väldigt speciell.Cina: Cello är också ett väldigt allsidigt instrument.Beate: Ja, det var en väldigt trevlig kväll.Mia: Jo jag vet ...delad...

#8 - Helen

Jag vill också gå på konsert! En av de saker jag längtar mest till efter vår flytt är att kunna gå på olika kulturevenemang av hyfsad kvalitet UTAN att behöva planera för övernattning.

#9 - Maggan

Säga vad man vill om Freddie Wadling.... men dagens Freddie kan jag vara utan! Däremot gillade jag honom i Cortex och även som basist och till viss del sång i Lädernunnan, eller som de hette efter Englandsspelningarna "The Leather Nun" Thi, hi...

Dagens "vrakspillra" är lååååångt ifrån!!!

Min favorit var "Flowers of Evil": http://www.youtube.com/watch?v=cLJpnGaoKC4&feature=related