Wallander dubbad till tyskaSitter på hotellrummet i Gmunden och zappar bland TV-kanalerna, och precis som i Tyskland är alla icke tyskspråkiga program dubbade till tyska. På en av kanalerna visas en gammal amerikansk långfilm med Nick Nolte – dubbad till tyska, och på en annan kanal visas ett avsnitt av den svenska serien Wallander (den med Krister Henriksson) – också dubbad till tyska. På en tredje kanal visas den amerikanska tecknande serien South Park – även den dubbad till tyska.

På en fjärde kanal visas en gammal upluggedkonsert med Nirvana, som faktiskt inte är dubbad. Men jag skulle ju inte ha blivit förvånad om Curt Cobain sjungit Smells like teen spirit på tyska – med en annan röst.

Idag har vi varit på fabriken i Laakirchen, och där var det jättevarmt – både inomhus och ute. Efter jobbet hängde vi lite med svanarna nere vid kajen i Gmunden (se bilden ovan). I bakgrunden de fantastiska vyerna kring sjön Traunsee.

#1 - Beate

Sa du varmt!!! Grattis och njut. 14 grader väntar här hemma.PS. Varför tror du att tyskar, österrikare, schweizare fransmän med mera är så urusla på engelska? DS

#2 - Lotta

Den tyskdubbade varianten på Pippi Långstrump är inte fel heller :-)

Vilka vyer!

Njut av värmen, snart är du tillbaka till kylskåpskalla Sverige.

:-)