Går det att skilja på lokalpolitik och ishockey?I valrörelsen har ju Folkpartiet i Sundsvall och Timrå gemensamt meddelat att man vill slå ihop de båda kommunerna till en. Ett bra förslag tycker jag. Synd bara att det inte är Socialdemokraterna som lägger fram det. Som socialdemokrat saknar jag nämligen en gemensam syn på regionfrågan hos partiets företrädare i de båda kommunerna.

Själv bor jag i Timrå men betraktar Sundsvall som den självklara centralorten i regionen. Det är ju i Sundsvall som sjukhuset finns, och det är i Sundsvall som många har sina arbeten. Och egentligen är ju det första lilla steget till en sammanslagning redan taget, de båda kommunerna har ju numera en gemensam växel.

Det finns också ett värde i att de politiska företrädarna, inte minst de socialdemokratiska i de båda kommunerna, lägger gemensam kraft för att göra Tunadalshamnen till en kombiterminal och strategisk hamn. En viktig fråga inför framtiden.

Men.

Så var det ju det här med ishockey. Att prata sammanslagning mellan de båda kommunerna brukar många gånger (av någon märklig anledning) sluta med diskussioner om Timrå IK. Klubben finns ju fast förankrad i alla Timråbors hjärta, men den har ju faktiskt minst lika många fans i Sundsvall. Problemet är bara att många i Timrå ser hockeylaget som sitt, och bara sitt.

Jag tror trots allt att en sammanslagning av kommunerna ligger långt borta, helt enkelt för att många timråbor är rädda för att Sundsvall ska ta ifrån dem deras hockeylag.


Sundsvalls Tidning:
De vill slå ihop Timrå och Sundsvall

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
#1 - Selma

Det känns lite långsökt att vägra slå ihop kommuner som är så tätt sammanlänkade för att få behålla "sitt" hockeylag. Håjaja. För en annan känns det som att Timrå och Sundsvall redan liksom hör ihop.

#2 - Pjoltas

Sundsvall och Timrå ligger utanför tullarna va?

;)

#3 - Per-Anders

Selma: Ja, visst hör kommunerna ihop.Pjoltas: Man skulle kunna säga att det handlar om Stockholm riktigt norra förorter.

#4 - Beate

Himla cool loggo:-) Men låt Timrå IK vara kvar. Elitserien är ju ändå number one.

#5 - Ailas

Hockey... i - Timrå? Vad är det du talar om? :D

#6 - Lotta

Det är inte lätt att förändra när det är hockey inblandat. Men skam den som ger sig.

Ha en trevlig dag!

:-)

#7 - Helen

Ursäkta mig, jag förstår nog inte. Kan en hobby som hockey verkligen påverka så mycket?

#8 - Mia

mmm sådana problem... s Men sammanslagningar är känsliga och sätter spår massor med år.Habo/Mullsjö strax utanför Jönköping är små kommuner, cirka 10.000 resp. 7.000 invånare har föreslagits slås samman vid flera tillfällen, men icke. Mullsjö är urfattiga, medan Habo är rika. Hur ska de kunna samsas om samma pengar och samma poltiker?Vaggeryd och Skillingaryd slogs ihop för många år sedan. Vaggeryds kommun heter det idag... medan kommunhuset ligger i Skillingaryds tätort, en mil från Vaggeryds tätort. Ett badhus i vardera tätort osv... frågan är om de inte har missat en del av sammanslagningens tankar...

#9 - mimmione

inget är så allvarligt som sportfånar och sina klubbar uj uj, farligt ämne som kan orsaka krig...

#10 - Elisabeth

Timrå hockey har ju anor från fornstora dagar,

och nu med Värmländske "Perra" kan det bara bli bättre,

;-)