Häftig konsert med motorcyklar som instrumentÅrets häftigaste konsert under Sundsvalls Gatufest ägde rum på lördag eftermiddag. Men det var ingen rockgrupp eller trubadur som stod för underhållningen, utan ett 30-tal Harley Davidson-motorcyklar (inklusive förare) som samlats på Stora Torget för att ge en motorcykelkonsert. Dirigent och kompositör var en kille som heter Staffan Mossenmark och tillsammans med de 30 mc-förarna bjöd han på en minst sagt annorlunda musikupplevelse.

Innan konserten hade deltagarna samlats på en stor parkering utanför Sundsvall (arrangören hade hoppats på 150 HD-motorcyklar) för att repetera. Alla inblandade visste alltså precis hur dirigenten ville ha det under konserten, och följde hans instruktioner till punkt och pricka.  

Hur låter då en konsert där motorcyklar är instrumenten? Jo, jag tycker det lät riktigt maffigt. Precis som inför en symfoniorkester pekade och gestikulerade dirigenten åt deltagarna som svarade med att öka och minska varvtalen må sina hojar - ibland endast några av motorcyklarna, ibland alla tillsammans.

Även hojarnas signalhorn användes som instrument, och dirigenten utnyttjade det faktum att signalhornen alla lät olika. Det blev alltså ett fasligt tutande när alla satt igång sina signalhorn samtidigt.

HD-konserten var ett arrangemang av Gatufestens sommarfond till förmån för kroniskt sjuka barn. Själv tycker jag konserten var ett jättehäftig och gläds åt att det faktiskt verkar vara en del nytänkande inom Sundsvalls Gatufest.

Klicka på bilderna nedan för att se förstoringar. En av deltagarna var radioprofilen Gert Fylking, som för övrigt är presentatör under Gatufesten (se sista bilden i raden nedan). 

      

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

ST:
Up the chimney är osannolikt bra
Här är lördagsminglet
Så mycket har det aldrig tidigare mullrat på torget
#1 - Ailas

Med all respekt för arrangemanget så föredrar jag nog en symfonikonsert. :)

#2 - Kerstin

Helfestligt!

Men var det inte en massa avgaser att tampas med?

#3 - Per-Anders

Ailas: Men motorcyklarna hade faktisk sina likheter med en symfoniorkester.Kerstin: Jag märkte faktiskt inte av några avgaser. Ljudvolymen var däremot mera påtaglig.

#4 - Lisbeth

hahaha.... häftigt!!

#5 - Per-Anders

Lisbeth: Ja det var riktigt häftigt.