Jag bantar med grillat kött och öl
Vissa går ner i vikt med GI-metoden, medan jag bantar med PA-metoden.
Idag är det tre månader sedan jag började mitt viktminskningsprojekt. Då vägde jag 96,4 kilo och idag är jag nere på 94,2 kilo. Dagens vikt är dock bara en tillfällig topp på viktkurvan. Under de senaste veckorna har vikten hållit sig kring 93 kilo, så egentligen betraktar jag det som att jag hittills har gått ned tre kilo.
Vad är då min kommentar till resultatet hittills? Jo, jag är faktiskt ganska nöjd. Visst går viktminskningen kanske lite sakta, men trots allt så visar den långsiktiga trenden att jag faktiskt går ner i vikt. Och det är det som är det viktiga.
Mitt mål är fortfarande att jag ska nå en vikt på 90 kilo, kanske till och med 87 kilo. Och om trenden håller i sig så är jag kanske där nån gång på höstkanten.
Min metod för att gå ner i vikt är traditionell kaloribantning, i kombination med regelbundet motionerande. Det innebär att jag äter all "vanlig" mat, fast i lagom mängd. Fikabröd och godis låter jag däremot bli (nästan) helt och hållet.
Men i mitt viktminskningskoncept ingår också att jag ibland kan unna mig lite extra gott, exempelvis grillat kött, friterad potatis och en öl. Det är också därför som viktkurvan ibland gör små hopp uppåt när det är helg (som den gjorde denna och föregående helg).
Så trots att min egen bantningsmetod (PA-metoden) innebär att jag ibland kan unna mig lite gott så gäller det att unna sig med måtta. Det finns inga genvägar till den perfekta vikten, utan det är rätt mängd mat och regelbunden motion som gäller.
Här kan du följa min viktminskning, dag för dag. Sidan kan också nås från startsidan på min blogg.
Läs även andra bloggares åsikter om GI-metoden, bantning, kalorier, viktminskning, viktkurva, öl, grillat kött, Timrå, Sundsvall