Med tåg till Stockholm tur och returIdag har jag åkt tåg mellan Sundsvall och Stockholm, tur och retur. Och vad kan man säga om det? Tja, att det är trevligt att åka tåg. Jag hade min tjänstelaptop med mig och tänkte använda restiden till lite websurfande (det finns ju Internet på tåget nu för tiden).

Problemet är ju att jag blir åksjuk när jag läser på tåget, oavsett om det är en tidning eller på dataskärmen. Därför kunde jag bara använda datorn när tåget gjorde sina (korta) stopp vid de fyra städerna mellan Stockholm och Sundsvall. Tur att jag hade laddat min mobil med ett gäng mp3-låtar som jag kunde lyssna på i hörlurarna.

För övrigt är det riktigt bekvämt att åka med X 2000-tåget. Rymliga säten och 220 volts strömuttag vid varje säte gör resan trevlig.

Och vad lyssnade jag på för MP3-låtar då? Jo, Frank Zappa och Nina Hagen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
#1 - Cina

Åka tåg är mysigt! Frank Zappa och Nina Hagen? Där ser man. De finns i min Mp3 också! Då hade du en trevlig resa!

#2 - Beate

Har inte åkt tåg på decennier... tror jag. Men har också hört att det är okay. Frank Zappa och Nina Hage... jo då du verka ha bra musiksmak;-)

#3 - Per-Anders

Cina: Inte ofta man träffar på Zappa- och Nina Hagenfans nu för tiden. Kul!Beate: Det är faktiskt inte så ofta jag åker tåg, men några gånger per år blir det. X 2000 är riktigt bekvämt.

#4 - Helen

Gillar att åka tåg. Min rygg klagar när jag suttit stilla för länge, men på ett tåg kan man alltid ta sig en bensträckare (och ett glas rödvin i restaurangvagnen).