Man kan faktiskt äta makaroner till fiskEftersom min sambo och jag har lite varierande arbetstider brukar den av oss som kommer först hem från jobbet laga till middagsmaten. Oftast är det sambon som lagar mat (eftersom hon oftast slutar jobbet före mig), men härom dagen kom jag först hem och det blev min tur.

I tisdags var det en sådan dag och jag tänkte: "Hm.. vad ska jag bjuda på för spännande idag?"

Jag är av den sorten att jag tycker man ska utnyttja de rester som finns tillgängliga och gjorde därför en koll i frysen. Efter en stunds grävande stod det klart att det skulle bli fisk till middag. Jag hade nämligen hittat ett kvarts paket fiskpinnar, ett halvt paket Bitare (en sorts fiskpinnar det oxå) samt Chicky Bits. Ok, Chicky bits är inte fisk, utan kyckling, men det är panerad mat som liksom harmoniserar bra med fiskpinnar.

Frågan är bara: vad ska jag ha till?

Potatis? Nja, för jobbigt att skala potatis till fyra personer. Ris? Nja, känns jobbigt det oxå. Nej, det får bli makaroner. Det kan man ha till all mat.

Just då ringde min sambo från jobbet för att kolla att jag var hemma och på G med maten. "Jajamän", sa jag. "Det blir fiskpinnar, kyckling och makaroner"

"NEJ", kom det ur luren. "Man kan inte ha makaroner till fisk".

Det blev potatis till fisken, och hollandaisesås.

Innan jag flyttade ihop med min sambo för tre år sedan bodde jag under många år ensam med min son. På den tiden tyckte jag det inte alls var konstigt att äta pasta, varken sig till fisk eller till kött.

Till min sambos förskräckelse har också berättat om när jag för 15 år sedan klädde min då elvaårige son i orange bävernylonbyxor och turkos jacka. Jag tyckte han var jättefin (det tyckte han oxå) men har nu förstått att det var en märklig färgkombination.

Men jag tycker fortfarande att orange och ljusblått passar bra ihop. Och man kan faktiskt äta makaroner till fisk.

Detta är ett återvunnet blogginlägg som jag publicerade första gången för ett år sedan. Men omröstningen nedan från Voter.se är alldeles färsk.
Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,
#1 - Kerstin

Kul omröstning!

Nja, orange och ljusblått?

Makaroner till fisk har jag aldrig provat, men det var en idé, tycker inte om att skala potatis, bara äta den!

#2 - Cina

Tonfisk på burk, snabbmakaroner och lite purjolök har varit räddaren i nöden många dagar under mina "inte-ha-barnen-hos-mig-veckorna". Men ingen annan fisk. Men varför inte?

#3 - Per-Anders

Kerstin: Orange och ljusblått är i alla fall effektfullt.Cina: Fast egentligen föredrar jag ickepanerad fisk. Fisk på riktigt, liksom.

#4 - Beate

Orange och ljusblått köper jag i det här inlägget. Men inte resten varken med potatis eller makaroner;-)

#5 - Per-Anders

Beate: Ris till fisken, kanske?

#6 - Mia

Allting går med tillräckligt fantasi... Ibland kan man t.o.m finna spännande och mycket uppskattade kombinationer... som förkastas av andra! Så fortsätt du att experimentera... ;-)

#7 - Per-Anders

Mia: Ja, jag tycker det är roligt att prova nya maträtter.