Hjälp! Min son har sökt till Big BrotherInför den kommande omgången av dokusåpan Big Brother har inte mindre än 7000 personer skickat in ansökningar om att få vara med. En av dessa är min egen (28-årige) son. "Herregud, pojke! Varför vill du medverka i en sådan tramsserie?", utbrast jag när han härom dagen berättade om sina planer. "Big Brother är ju förnedrings-TV!"
 
"Tja, för mig skulle det vara en kul och annorlunda grej. En rolig erfarenhet helt enkelt", svarade sonen obekymrat.
 
Det finns ju ett antal olika dokusåpor som kan beskådas på TV, och förutom Big Brother heter de bland annat Robinsson, Bonde söker fru och Paradise Hotel. Programidén är densamma. Man placerar ett antal personer i ett givet sammanhang för att sedan låta dessa utveckla olika intriger, där sex ofta är nyckelordet. Tittarna kan sedan gotta sig åt dessa intriger, och då inte bara i samband med att programmen visas på TV. Ofta analyseras även såpaintrigerna i media, som om de hade samma nyhetsvärde som politik, naturkatastrofer eller självmordsbombare.  

Själv undrar jag vilka behov dokusåporna på TV egentligen tillfredsställer. Är det svenska folkets behov av att smygtitta på sex? Eller är den verkliga verkligheten så påfrestande att folket istället behöver en fejkad reality som terapi?
 
När jag ventilerar mina ovanstående synpunkter för min son säger han bara: "Jag tror det är ganska smart att vara med på TV. Det kan vara ett bra sätt att göra reklam för sig själv. Om man varit med i Big Brother så tror jag chanserna ökar att bli erbjuden ett alternativt jobb". 

Det ska onekligen bli spännande att se om sonen kommer med i Big Brother.

Bilden ovan: De mest spännande scenerna i Big Brother är filmade med mörkerkamera. Här är jag fångad en mörk sommarnatt när jag grillar korv på altanen.


Aftonbladet:
Bonden: Jag är inte kall
Snusket ska minska i nya Big brother

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,
#1 - Lisbeth

Intressanta söner vi har =) Ja, de är inte blyga... eller rädd för det ovanliga... han lär säkert komma med =) Tjejtjusaren =)

#2 - Ailas

Uh då! Jag tittar hellre på dig när du grillar korv på altanen. :)

För mig är det totalt obegripligt hur någon vill titta på den där sortens idiotprogram. Utgår ifrån att de medverkande själva har det bra mycket roligare än tittarna.

#3 - Maggan i Sundsvall

Ha, ha... Underbart att du jämställer "Bonde söker fru" med "Paradise Hotel" och Big Brother"!!!??? ;-P

#4 - Per-Anders

Lisbeth: Vi får väl se hur det går.Ailas: Enligt sonen så eftersträvar Big Brotherarrangörerna en lite annan profil än tidigare med mindre guppande täcken och mer "vanliga" människor.Maggan: Precis. Det är ju samma typ av förnedrings-TV.

#5 - Mia

hehe.... jag har samma syn, använder t.o.m samma ord (förnedrings-TV) som du på sådana program. Jag har aldrig tittat på Big Brother, men om din son kommer med ska jag åtminstone kolla ett avsnitt. Jag lovar!

#6 - mimmione

hoppas inte han kommer med, för att göra det måste man nog vara extra knäpp, extra skitsnygg, eller allmänt småkorkad tror inte din son är något men vad vet jag,

#7 - Beate

Ja - vad ska jag säga. Jag som nästan kom med i Robinson 1997 (jag bland dom 41 sista) - jag tycker det är helt okay. Men att sitta inlåst i ett hus under så lång tid skulle göra mig klaustofobisk - tror jag.

#8 - Lennart

Det enda som gäller i TV-branschen är ju bara tittarsiffror som jag har fattat det. Vad personerna gör framför kameran verkar inte ha någon större betydelse. Och det som ger mycket tittarsiffror är ju sprit, naket och sex. Då verkar folk sitta som klistrade framför rutan och stirra.

#9 - Åsa

Någon form av berömmelse erhåller man ju, om man inte åker ut i början förstås, då glöms man fort bort. Men sen om den berömmelsen leder till någon gott återstår att se.

#10 - Per-Anders

Mia: Ja, om han kommer med måste jag nog titta jag också.Mimmione: Egentligen är han snäll och trevlig men gillar annorlunda utmaningar.Beate: Undrar om man får ha datorn med sig och blogga från Robinsson eller Big Brother.Lennart: Ja det verkar ju vara lite på det viset.Åsa: Det är lite så sonen tänker. Att få uppmärksamhet som kan resultera i ett jobb.

#11 - AnnaKK

Jag hade inte heller jublat precis, om nåt av mina barn som hade ansökt om att få vara med där. Men de är ju uppvuxna med den där smörjan (vilket väl i förlängningen är mitt fel...) så de ser det säkert inte på samma vis som vi "äldre". Förresten känner jag en tjej (som till och med är äldre än jag) som mer än gärna skulle vilja vara med i Robinson - så helt och hållet kan man nog inte säga att det där är en generationsfråga... <:-)#12 - Selma

Jag hoppas och tror att mina barn inser hur galet svårt de skulle ha att vara med människor så tätt inpå sig 24/7 och därför inte kommer på något sådant. En av dotterns bästa kompisar var med ända till sista uttagningen till Paradise Hotel. En välsignelse att han inte kom med på det om någon frågar mig.

#13 - Anna

Oj, vad spännande. Intressant att höra hur den yngre generationen tänker!

Men PA, du kan inte jämställa Bonde söker fru med de andra såporna!!! Bonde söker fru har hjärta och medkänsla. Det handlar INTE om sex och naket och sprit, utan om människor, relationer och känslor. Gott nytt år!