Tvångstankar vid SelångersånRakt igenom Sundsvall rinner Selångersån, ett vattendrag med en magiskt kraft.

Ibland händer det att jag tar en promenad under lunchrasten för att uträtta nåt ärende på stan. Jag brukar då ta Tivolibron över Selångersån, och när jag går där så fylls jag alltid av samma märkliga känsla. En känsla som kan beskrivas som tvångstankar.

I vattnet, alldeles intill bron, finns nämligen ett fundament som jag förmodar tidigare burit upp något för mig okänt byggnadsverk. Och varje gång jag går över bron så undrar jag för mig själv: skulle jag klara att hoppa över från bron till fundamentet? Och hur skulle jag i så fall ta mig därifrån?

Tänk om det någon gång skulle inträffa att jag inte kan stå emot mina tvångstankar och kliver upp på broräcket och hoppar över till fundamentet. Vad skulle jag göra då? Vifta åt bilarna på E4 (som också går över Tivolibron), eller kanske ringa efter brandkåren?

Eller kanske ringa till sambon och säga att jag är fast på fundamentet i Selångersån och be henne åka och hyra en skylift?

Fast egentligen vet jag att jag aldrig kommer att bejaka mina tvångstankar. Mitt mentala tillstånd är trots allt så stabilt att det inte blir mer än en tanke. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om det inte finns någon som någon gång försökt att hoppa över.

Jag ställer mig också frågan om fundamentet även fortsättningsvis ska vara tomt. Det skulle egentligen vara snyggare om man placerade något där. Typ en staty eller nåt.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Tina

De tvångstankarna känner jag igen! :)

2010-08-15 @ 21:45:10
URL: http://tiniwini.blogg.se/
Postat av: Beate

1. Fundamentet är ju nästan skapat som en helikopter-platta, så ring 112 om du inte tappat mobilen i ån under hoppet förstås;-)

2. Håller verkligen med dig: en staty eller en mini-kolonistuga skulle sitta fint där.

2010-08-15 @ 21:54:57
URL: http://bp-computerart.blogspot.com
Postat av: mimmione

en vacker blomuppsättning vore fint, men lite svårt och vattna vid torka kankse men då kunde ju du hoppa över och vattna så fick du en anledning

2010-08-15 @ 21:55:58
URL: http://mimmione.blogg.se/
Postat av: Per-Anders

Tina: Skönt med nån som förstår.Beate: En helikopter-platta kan bli lite svårt efterom bron är så nära.mimmione: Blommor är en bra ide. De borde kunna gå att vattna med en vattenslang.

2010-08-15 @ 22:24:45
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Ailas

Hm... klarar du att hoppa ner på den där plattan, så måste du klara av att därifrån hoppa ner i vattnet? Sedan är det bara att simma i land! Lätt som en plätt och egentligen en ganska lattjo grej. Med lite tur kommer du med i tidningen, störst är chansen om du ringer dem i förväg. :D

2010-08-15 @ 22:53:22
URL: http://ailas.svenskablogg.se/
Postat av: Per-Anders

Ailas: Intressant ide där.

2010-08-15 @ 23:28:43
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Lotta

Min tvångstanke skulle nog mera vara att klara av att gå balansgång på räcket som du står lutad mot, alltid samma lust varje gång jag går över en bro.

Undrar om inte en Blekinge eka skulle vara snyggt på fundamentet :-)

2010-08-16 @ 00:10:56
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Ann Catrine

Lägg av med de där tankarna nu, tänk om du druttar i, det där vattnet tror jag inte är så rent och trevligt...

Vad sjutton har monumentet egentligen varit till?!Sv, glad ingen kom till skada när tanten mejade ner skyltar och refuger, konstigt nog, för många gående brukar vistas där... Tanten själv lär väl ha lite värk idag, det måste ha känts ordentligt!Ha en bra måndag!!

2010-08-16 @ 02:19:49
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Kan förstå Din tanke att hoppa! Nog bäst att låta bli, men Du har rätt i att fundamentet skulle bära någonting kanske med belysning kvällstid?!

2010-08-16 @ 08:37:30
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: Selma

En staty verkar avgjort bättre än att du ställer dig där själv.

2010-08-16 @ 09:04:47
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Cina

Kan inte annat än hålla med skaran som tycker en staty av ngt slag vore toppen där.. Gärna belyst också, skulle glittra fint ner i vattnet.

GLAD att du inte tänker prova att hoppa över.. ler

2010-08-16 @ 14:32:41
URL: http://cinapics.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag hänger på Ailas idé. Tag på dig simdyna också om du är rädd för att vattnet ska skrämma dig alltför häftigt! Du fixar det garanterat!

2010-08-16 @ 20:08:29
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Per-Anders

Lotta: Vad är en Blekinge eka?Ann Catrine: Jag har också undrat vad som varit på fundamentet.Kerstin: Problemet är nog att det är lite för nära bron.Selma: Ja, så är det nog.Cina: Frågan är vem som skulle stå modell för statyn.Mia: Fast om sanningen ska fram är jag ganska dålig på att simma.

2010-08-16 @ 23:07:22
URL: http://peranders.blogg.se/
Postat av: Andreas

vet att när jag var yngre så satt det folk och drack öl där. vet inte om dom andvänta en planka eller en lång stege att gå mellan, nu var det kanske 15 års sen jag såg det så.

2010-08-18 @ 05:44:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0


Tweets by @pasokvistEvenemang och konserter


Evenemang och konserter