Sverigedemokraterna kastar masken



"I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor".

Citatet ovan kommer från Sverigedemokraternas hemsida där man beskriver sina politiska visioner.

Tidigare i veckan släppte Sverigedemokraterna en rapport där partiet skyller ett ökat antal våldtäkter på invandringen. Igår presenterade SD sin nya reklamfilm där burkaklädda kvinnor jagar en äldre dam med rullator. ”Den 19:e september kan du välja invandringsbroms istället för pensionsbroms”, säger speakerrösten i filmen.

Sverigedemokraterna menar alltså att invandrarna är ett hot mot pensionärerna och mot svenska kvinnor?

På Sverigedemokraternas hemsida kan man läsa vidare:

"Den mångkulturella samhällsordningen är i dag ett allvarligt hot mot den inre sammanhållning och stabilitet som utgör grunden för hela den solidariska svenska välfärdsmodellen."

Vilket fantastiskt trams! Jag tycker att de mångkulturella influenserna berikar vårt samhälle. Hur ska egentligen en kultur kunna utvecklas om den inte får några influenser utifrån? Och vad är egentligen det svenska kulturarvet? Är det dansbandsmusik och pölsa?

Jag ställer mig frågan vad det egentligen kommer att innebära om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och därmed får inflytande i svensk politik. Blir det förbjudet att äta pizza (utländsk maträtt) i Sverige? Får jag inte längre lyssna på latinomusik (utländsk musik) som jag gillar?

I valrörelsen visar Sverigedemokraterna sitt rätta ansikte mer och mer, när man i klartext skyller problemen i samhället på invandrarna. Jag kan gärna vara utan det partiet i maktens korridorer.

Bilden ovan: SD har hittills inte beskyllt invandrarna för att ligga bakom den globala uppvärmningen. Men vem vet när det kommer...


ST:
Glest när SD höll valmöte
Fortsatt bråk om SD:s valfilm
SD anmäler sin valfilm till JK

Aftonbladet:
Sverigedemokraternas reklamfilm stoppas

DN:
SD gör ny reklamfilm
TV4 stoppar SD:s reklamfilm
Valet: En stark regering håller SD på mattan
Alliansen drar ifrån i ny väljarbarometer

Dagens Media:
SD vill sända censurfilm i TV4



Läs även andra bloggares åsikter om ,

#1 - Beate

1. Kolla här, du kommer att skratta ihjäl dig (även om du får scrolla till filmversionerna:

http://cherinomohammed.blogg.se/

2. Ärligt talat så skrämmer mig en sak: gratisreklamen som SD fär i tidningar (08) och bloggar kostar ingenting, men som alla vet är det den "bästa" reklamen förutom "mun-till-mun-metoden" alltså. De behöver inte ens annonsera för att uppmärksammas...

#2 - Per-Anders

Beate: Videon var faktiskt riktigt rolig.

#3 - Nils

Jag begriper inte vad det skulle vara för fel med att skylla problem på invandringen. Väldigt många problem - arbetslöshet och kriminalitet till exempel - beror ju till stor del på invandringen. Läs gärna artikeln jag länkar till nedan om du vill ta del av ett intelligent inlägg i debatten om SD:s valfilm.



http://adacta.motpol.nu/?p=7

#4 - Kalmardamen

Per-Anders:

Tack för ett utmärkt inlägg!

Önskar dig en bra dag!

#5 - Mr k

Du tycker att Invandringen berikar oss, hur då ?



Influenserna vi fick tidigare hit till Sverige var ju från civilisationer/länder som hade högre kompetens än vad svenskarna hade. Nu är det inte så.



Vi lägger ner vår butik nu pga kriminella invandrarungdomar som gör området osäkert , detta i Umeå. Ni PK hoppas jag en dag också drabbas

#6 - mimmione

säger bara hjälp, har hört att i vissa kommuner samarbetar man hellre över blocken än jobbar med SD bra tycker jag...

#7 - Per-Anders

Nils: Jag har läst texten du länkat till. Håller inte med om att den är intelligent.



Kalmardamen: Tack. Skönt att få lite medhåll.



Mr k: Musik, konst, mat och språk är några av de områden där det alltid är givande med förnyelse. Det bästa sättet att bekämpa kriminalitet är inte med rasism, utan att vi skapar ett samhälle där alla känner sig delaktiga. Och så det där med begreppet PK... Funderar faktiskt på att skriva ett blogginlägg om det.

#8 - Per-Anders

mimmione: Ja, det känns bra att de etablerade partierna, oavsett om de står till vänster eller höger, står eniga i att värna om demokratin.

#9 - Fredrik

Att diskutera prioriteringar i stadsbudgeten är en av politikens främsta uppgifter. Vård, skola, barnomsorg, militär… var vill vi lägga pengarna?! Men av någon anledning går det inte att diskutera vad flyktingmottagning och assimilation får kosta.



Var går gränsen för hur "lite" av stadsbudgeten som kan läggas på flyktingmottagning innan det är "rasism"?



Att bemöta SD´s alla argument som ”rasism” är lika moget som att bemöta VP´s alla argument som ”stalinims”! Det är ett fegt sätt att undvika debatt i det verkliga politiska budskapet. Det tabu som råder i debatten om invandringspolitiken visar hur osund demokratin, åsikts- och yttrandefriheten är.



Jag röstar på SD för att jag vill att mina skattepengar skall gå till skola, sjukvård, barn- och äldreomsorg. INTE flyktingmottagning, SFI-kurser och assimilationsproblem. Precis vad SD´s reklamfilm förmedlar!



Jag säger som Shakespear; ”A man convinced against his will, is at the same opinion still”.



//Fredrik

#10 - Mr k

Musik, konst, mat och språk , allt detta som du nu nämnde, tar vi ju till oss från länder där som vi har minimal invandring från , främst USA tänker jag på. Så detta är också bullshit i äkta PK anda.



Jag vet inte vad ordet Rasism betyder , sannerligen har ordet inte samma betydelse som den ursprungliga.



Hur ska man ta tag i brottsligheten när man från etablissemanget inte ens erkänner problemet med den höga kriminaliteten ibland invandrare ?



Jag har sett det med egna ögon och jag är en människa som har varit för invandring och tyckt den var spännande och bra , hjärntvättad som man varit. Men det är oerhört otrevligt att bli utsatt för brott just enbart att man är svensk, det är knappast en tröst att man tillhör majoritetsbefolkningen.



#11 - Per-Anders

Fredrik: Men frågan är om det just är flyktingmottagning som ska ställas mot vård, skola och omsorg. Är kostnaden för flyktingarna så stor att den kväver exempelvis kostnader för åldringsvård? Jag tror inte det. De invandrare jag känner är väldigt angelägna att bära sina egna kostnader genom att arbeta och göra rätt för sig.



Mr k: Rasism innebär att vissa människor blir negativt särbehandlade pga etniskt urprung. Om du har blivit utsatt för brott just därför att du är svensk, då är ju det ett rasistiskt brott. Och då ska det ju prövas rättsligt av det skälet. Du verkar betrakta influenser från exempelvis USA som positiva. Men från vilka länder tycker du då att de negativa influenserna kommer ifrån?

#12 - Mr k

Jag kan ställa upp på den definitionen av Rasism , men var har jag skrivit att man ska särbehandla ?

En restriktivare invandring är inte rasism.



Jag kan då upplysa herrn att det inte finns något som rasistbrott mot svenskar som folkgrupp, eftersom vi per definition inte ens existerar.( drar paralleller till att Israelerna i början förnekade existenesen av Palestinier)



Nej min poäng var (jag är inte någon USA älskare) att invandring har liten korrelation med vilka influenser vi tar in i landet. Åtminstone i dagsläget med våra snabba transporter och internet.



#13 - Per-Anders

Mr k: Jag fick börja med att slå upp ordet korrelation. Nu vet jag att det är synnonymt med överensstämmelse och samband.



Budskapet i SDs valfilm tangerar väl rasism eftersom man framställer utländska kvinnor som ett hot mot svenska pensionärer. Man utmålar invandrare, dvs människor som flyr från krig och förtryck, som något dåligt i det svenska samhället. Sedan förstår jag inte hur du menar när du säger att vi svenskar inte existerar. I alla fall jag känner mig ganska existerande.

#14 - Mr k

Nej, jag tycker inte filmen är den bästa , bildliga språket i den faller mig inte alls i smaken, men budskapet är klart och sant. Politik är i stort sett att prioritera ändliga resurser till oändliga behov. Så det kokar egentligen ner till frågan vilka grupper ska vi prioritera.



Jag anser exempevis att en person som har jobbat och slitit i hela sitt liv på den svenska arbetsmarknaden är mer berättigad till att ta del av resuserna än folk som aldrig har jobbat i Sverige.



Man bör inte heller glömma att 95 % av Invandringen till Sverige inte anses som flyktingar enligt FNs definition.



Flyktingar bör först och främst hjälpas på plats eller om detta inte går i närområdet. Dels så kan man hjälpa fler med samma kostnad.



Och om det är så som PK media påstår att högutbildade från dessa länder kommer till Sverige, förstör man då inte landets framtida möjligheter att återuppbyggas när det väl stabiliseras om alla kompetenta människor har flytt ?



#15 - Per-Anders

Mr k: Visst handlar politik om att prioritera. Men det handlar också om att hjälpa människor i nöd. I Migrationsverkets statistik för 2006 delar man in begreppet flyktingar i olika kategorier där FN-konventionens definition utgör endast en del (1,2 procent). Totalt utgör gruppen flyktingar ca 26 procent av den totala invandringen till Sverige (om jag räknat rätt). Men oavsett procentsiffran utgör ju flyktingar ändå en minoritet av invandrarna. Och då kan man fråga sig vilka som utgör majoriteten? Enligt statistiken jag tittat på(http://sv.wikipedia.org/wiki/Invandring_till_Sverige) så handlar det bland annat om gäststudenter och arbetskraftinvandrare, grupper som rimligtvis bär sina egna kostnader.



Visst är det förödande för urprungsländerna att de högutbildade flyr, och visst ska man ge hjälp till länderna på plats. Men Sverige ger ju också bistånd till länder med svårigheter, något som SD vill kraftigt minska.

#16 - Danne

Vilka fördelar har islam fört med sig till Sverige?

#17 - Rickard

Det som verkar vara ett signum för er som tyckte reklamen var rasistisk eller liknande är att ni inte lyssnar på speakerrösten som säger "invandringsbroms". Invandring = alla invandrare, oavsett etnicitet. Nu har man i reklamen valt att ha kvinnliga muslimer som symbol för "Invandring". Du, Per-Anders har inte en blekaste aning om vilken etnicitet kvinnorna har. Dessutom är det nog rätt så svårt att få med alla etniciteter som finns bland invandrarna i Sverige i en reklam på 30 sekunder, bara för att få det politiskt korrekt.

Ska jag kalla dem som vill dra i ""pensionsbromsen" för "pensionärsfientliga"?

#18 - Mr k

Visst ska vi hjälpa och där kommer vi till kärnan , Varför ska just Sverige ha den högsta invandringen i Europa ?

Delar av det svenska samhället är ju fattigt, det borde göra folk rosenrasande att vi måste spara in på åldringsvården, skolan och sjukvården samtidigt som vi har den generösaste invandringen i Europa. Att det inte har blivit revolt är egentligen ett under.



Och oavsett vad du tycker om Sverigedemokraterna, anser du det demokratiskt och rätt att medierna motarbetar och censuerar ett godkänt politiskt parti i Sverige ? detta är synnerligen allvarligt.

#19 - Pappan

Jag tror du har fel. SD behövs. Filmen var vulgär och In-Your-Face, vilket jag som SD-medlem finner beklagligt, men dess poäng går inte att ta miste på och den är inte osann. Jag gissar att du sällan eller aldrig besöker Malmö, Södertälje eller någon av Stockholms södra och västra förorter? Dessa är nämligen numera etniskt rensade från svenskar. Staten har ingen insyn, än mindre något våldsmonopol och jo, våldtäkterna ÄR etniskt relaterade. Likaså bil- och skolbränderna.



Vet du att det brinner i genomsnitt över fyrahundra skolor om året i vårt land? Kan vi ha det så? Är det berikande?



Pappan

#20 - Per-Anders

Danne: Jag vet inte om just islam har fört med sig några fördelar till Sverige. Vet inte om den religionen har haft någon nämvärd påverkan på Sverige över huvud taget (mer än att det byggts några moskeer på några ställen). Jag har ingen uppfattning om islam som religion. Däremot är det tydligt att makthavarna i vissa muslimska länder använder islam som förevändning för att förtrycka sitt folk.



Rickard: Jag tvivlar inte en sekund på att SD avser alla invandrare när man säger invandringsbroms. Grejen är ju att filmen framställer invandrare som ett hot mot pensionärer. Jag har hittills inte sett någon valfilm som framställer pensionärer som ett hot mot invandrare.



Mr k: Jag är inte rosenrasande för att det finns invandrare i Sverige. Varför skulle jag? De invandrare jag känner arbetar och får lön, och belastar inte min ekonomi ett dugg.



I Sverige (precis som i de allra flesta andra demokratiska länder) råder yttrandefrihet, vilket innebär att alla har rätt att yttra sig utan att riskera censur eller bestraffning. Yttrandefriheten har dock begränsningar. Bland annat är det inte tillåtet att avslöja militära hemligheter och framföra hot om våld. Det är heller inte tillåtet att framföra hets mot folkgrupp eller sprida rasistiska budskap. Det är därför som väldigt många reagerat starkt på SDs valfilm.

#21 - Per-Anders

Pappan: Jag tvivlar inte en sekund på att det finns stora problem i storstädernas förorter, och jag tvivlar heller inte på att det är många invandrare inblandade i dessa oroligheter. Men beror det på att invandrare av några sorts biologiska skäl är mer brottsbenägna än svenskar? Är det därför försvarbart att i valpropaganda piska upp en stämning där vissa människor är farligare än andra. Problemen i Stockholms förorter löser man inte med att öka de motsättningar som redan finns utan föröska hitta vägar att få folk att känna samhörighet. Därför är det viktigt att invandrare integreras (inte assimileras som SD hävdar) i samhället. Här har naturligtvis de styrande politikerna ett stort ansvar.

#22 - Mr k

Det var inte så jag skrev, jag tänker inte bemöda mig att skriva så nogrannt som krävs för ett vetenskapligt uttalande, ty då måste jag skriva texten 10 ggr längre . Jag tror folk som läser detta förstår vad jag menar, även du. Du försöker bara använda dig av retoriska fulknep. tack för mig

#23 - Per-Anders

Mr k: Vaddå retoriska fulknep..? Vad syftar du på? Jag kan inte tänka mig något annat än att du menar det du skrivet. Själv redovisar jag bara det jag anser vara rätt och försöker sedan styrka det med fakta.

#24 - Mr k

Jag skrev inte att jag man borde vara rosenrasande på invandrarna som är i Sverige, snarare det enorma (störst i Europa i förhållande till folkmängden) invandringen som har lett till enorma kostnader och kriminalitet. Samtidigt som man sparar in på Vård, skola och omsorg. Det är galenskap och motsvarande galenskap kanske man kan hitta under Caligulas ledarskap i Rom.

#25 - Per-Anders

Mr k: OK, om jag tolkar dig rätt har du alltså inte så stora problem med invandrare som människor, utan mera den förda invandringspolitiken. I din första kommentar i vår lilla debatt skrev du "Vi lägger ner vår butik nu pga kriminella invandrarungdomar som gör området osäkert , detta i Umeå". Jag är lite nyfiken på det där. Vad var det som hände?

#26 - Mia

Jag kommer inte heller att sakna dem i riksdagen - om de nu misslyckas med att komma dit!