Semestern 2010: solsken och fästingbettSitter vid datorn på jobbet och försöker komma ihåg lösenordet. Det är första dagen på jobbet efter min fyra veckor långa semester, och jag måste fundera en god stund innan jag till slut lyckas logga in. Jag har haft en riktig toppensemester, och på nåt vis känns det som jag tömt ut alla gamla förbrukade tankar ur hjärnan, och istället fyllt på med ny frisk energi.

Nu är sommaren slut och jag är beredd att möta vinter, kyla och julreklam i brevlådan. Men innan jag går in i mörkret vill jag göra följande sammanfattning av sommarens highlights:

Vädret: Under min semester har jag haft en fantastisk tur med vädret. Det har varit soligt och varm nästan varje dag.

Dressin: Förra veckan var vi ett gäng som drog åt Hälsingland för att cykla dressin på den nedlagda järnvägssträckan (den sk Dellenbanan) mellan Delsbo och Forsa (bilden ovan). Totalt avverkade vi 4,6 mil och blev ömma både i benen och i rumporna. Men roligt var det. 

Fästingattack: Denna sommar fick jag en fästing på kroppen, vilken var en ny erfarenhet för mig. Den rackaren valde också en plats på kroppen som jag inte tänker beskriva i detalj. Men låt oss säga att det handlar om ett hårbeväxt område nära ljumsken. Jag avlägsnade fästingen med en pincett, men naturligtvis blev den hullingförsedda gadden kvar. Efter ett besök hos vårdcentralen är även den borta.

Gdansk: Årets semesterresa gick till Gdansk, vilket var en höjdare (om man bortser från att min plånbok blev stulen). Jag har skrivit flera blogginlägg om resan som man hittar under rubrikerna Juli 2010 och Augusti 2010 i menyn till höger på sidan.

Döda fallet: I slutet av juli åkte vi till Döda fallet i Ragunda för att se teaterföreställningen En midsommarnattsdröm med bland annat Sven Wollter och Kim Anderzon. Publiken sitter på en vridbar läktare och aktörerna förflyttar sig mellan de olika "scenerna". Jättehäftigt!

Roxette: Roxettes konsert i Sundsvall var en höjdare. Läs mer om den här.

Nu är det bara 11 månader kvar till nästa sommarsemester.


Aftonbladet:
Första dagen på jobbet – sätt ribban lagom högt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,
#1 - Ailas

11 månader går fort! :D Sånt där kallas positivt tänkande.Fick också ett fästingbett, men lyckades få bort även huvudet och rodnaden försvann snabbt. Värre gick det för grannfrun vars vrist såg hemsk ut. VC ordinerade rejält med antibiotika och nu får vi bara hoppas att hon blir helt frisk.

#2 - Per-Anders

Ailas: Jag kollade på nätet efter information om fästingar och efter det klingade ordet "Borelia" i mitt huvud. Men lyckligtvis har det inte blivit någon rådnad eller svullnad.

#3 - Selma

Fästingar är verkligen inte roliga djur. Resten verkar mer kul.

#4 - Mia

Trevlig sammanfattning av din sommarsemester! Även jag har drabbats av fästingar i år, vid två tillfällen, men räknar med att inte få några men.Gå in i mörkret... ja, det låter inte så kul, men det är det vi har framför oss om några månader. Då är det bra att ha fina minnen i bagaget och även en del roligheter på agendan även under den trista tiden.

#5 - Elisabeth

Jag tar fästingarna med tummen och pekfingret, pressar naglarna mellan fästingen och huden, rycker snabbt rakt upp, hör man ett snäpp så har man huvudet med.

Man får inte ha för långa naglar och inte för korta, så på sommar halvåret har jag "fästingnaglar" på höger hands tumme och pekfinger.

Pincett och sånt tycker jag är svårt att använda.

Fästingar gillar inte Renfana.

#6 - Kerstin

Som sagt, tiden går fort även om man inte har roligt(fram till nästa sommar då)!

Jag har tränat fästingborttagning på mina kattpojkar, är numera expert och tänker öppna "fästingbortmottagning"!

#7 - Daniel

resor, konserter etc det e semester det... å klart att allt inte ska gå smärtfritt. Lite fästingbett får man ta!11 mån går snabbt. Vi fixar det!

#8 - Beate

Vilken härlig och variationsrik semester som du har haft. Förstår att du hade glömt lösenordet. Det är ju roligt med en "aktiv" semester med många olika aktiviteter, då känns tiden liksom längre än fyra veckor. Ja fästingbettet och stölden av plånboken hade du ju kunnat vara utan förståss.

#9 - Per-Anders

Selma: Ja, Roxette är trevligare än fästingar.Mia: Det är trevligt att sitta vid öppenspisen när höststormarna viner ute och titta på sommarbilder.Elisabeth: Det är lite olika bud om man ska dra upp dem eller skruva upp dem. Men jag har hört att de senaste rönen säger att man ska dra upp dem.Kerstin: Fästingbortmottagning kan nog bli en lukrativ affärside.Daniel: Resor och rock n´ roll är optimala aktiviteter på semestern.Beate: Fästingar och ficktjuvar är inte roliga. Men de ger i alla fall uppslag till bloggen.