Ett slag för pannkakskorv
Mitt bidrag blir pannkakskorv, och den som läser min blogg regelbundet känner säkert igen sig. Pannkakskorv har jag bloggat om tidigare. Det finns nämligen en speciell story om hur jag komponerade denna maträtt som du kan läsa om här.
Pannkakskorv är kanske inte någon lightmat, och av det skälet undviker jag för närvarande denna maträtt. Jag befinner mig nämligen just nu mitt i ett viktminskningsprojekt. Lite synd, för pannkakskorv är faktiskt väldigt gott. Här kommer i alla fall receptet:
Pannkakskorv
En person
Ingredienser
2 st färdigstekta tunnpannkakor
2 st varmkorvar (alt grillkorv)
4 ostskivor
En liten klick margarin
Gör så här:
(Se även bilderna nedan)
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Bryn de två korvarna lätt i en stekpanna.
3. Lägg ut pannkakorna bredvid varandra på ugnsplåten. Lägg två ostskivor på varje pannkaka och sedan en korv på varje pannkaka.
4. Rulla varje pannkaka runt respektive korv och sätt in plåten i ugnen. Grädda pannkakskorvarna i ca 10 minuter eller tills osten är smält.
5. Lägg upp pannkakskorvarna på en tallrik och servera med en skivad tomat och en öl (på bilden det estländska ölet Saku).
Smaklig måltid!
2.
3.
4.
4.
5.
Läs även andra bloggares åsikter om vardagsrecept, pannkakskorv, mat