Badterapi i BarcelonaÄnda sedan litet barn har jag varit en badkruka. Jag har fortfarande traumatiska minnen från simskolan på sommarlovet mellan första och andra klass då jag stod på stranden och frös i regnet medan simläraren myndigt instruerade hur jag skulle ta simtagen. När jag sedan gick ner i vattnet var olustkänslan fullkomlig.

Efter den badupplevelsen har jag aldrig kunnat förstå tjusningen med att bada, oavsett om det varit i någon simhall eller utomhus i en badsjö. Traumat har följt mig genom hela livet ända fram till gårdagen. Då badade jag nämligen i havet i Barcelona.

I Barcelona finns det flera stränder bara ett stenkast från själva stadskärnan, och torsdagen tillbringade vi nästan hela dagen på stranden Barceloneta. Med 28 grader i luften, jättefin sand och lagom temperatur i vattnet så är förutsättningarna goda för en lyckad baddag.

Men det allra bästa var vågorna.

Hela tiden slog det nämligen med jämna mellanrum in rejäla vågor som med stor kraft svepte in stranden med en kaskad av skum. Och där stod jag och sambon, och lät oss sköljas över av de enorma vågorna. När de kraftigaste vågorna kom tappade jag fotfästet för att några sekunder senare landa en bit upp på stranden.

Första gången var det lite läskigt, men sedan sambon upplyst mig om att man ska föröka hoppa upp och följa med vågen blev det enbart roligt. Sedan tillbringade vi timmar med att gunga upp och ner på vågorna samt emellanåt låta oss få en skjuts inåt land. Och detta var bland det roligaste jag varit med om.

Tills slut ledsnade sambon och föreslog att vi skulle gå upp ur vattnet för att lägga oss att sola. Men jag ville bara ha mer, mer.

Inser nu att lusten att bada är mental, precis som det mesta i livet. Nu återstår att försöka övertala damerna i ressällskapet att skippa morgondagens shoppingplaner, och i stället ta en tur på vågorna vid Barceloneta.

#1 - Lisbeth

JA!! Det där är det roligaste minnen jag har av barndomens uttlandsresor - att leka i vågorna sådär. Jag blev glad av att läsa detta inlägg :o)

#2 - Beate

Jättekul att du delar med dig av dina "vågade" äventyr. Och tanken på 28 grader, blå himmel och hav får mig att rysa av välbehag om man säger så.PS. Är du enda killen bland sällskapet? Det hoppas jag ju inte. För om det är fler killar med så kan du kanske skicka tjejerna på shoppingtur och du och grabbarna kan fortsätta med "vågspelet".

#3 - Kerstin

Ha det skönt i vågorna, ser så härligt ut,njut!

hemma är det blåsigt och höstigt!

Ha de