Sverige vackrare utan SD

Under helgen pågår Sverigedemokraternas landsmöte i Ljungbyhed i Skåne, och på Sverigedemokraternas hemsida kan man nu läsa hela det tal som partisekreteraren Björn Söder höll till mötet.

I talet är Söder väldigt tydlig med partiets syn på invandrare. Han beskriver en verklighet där invandrarna tar jobben från de svenska arbetarna och pengarna från pensionärerna. När Sverigedemokraterna beskriver det svenska samhället är alltså invandrarna problemet.

Precis som Björn Söder tycker jag också att Sverige är väldigt vackert. Men tycker inte att Sverige är på väg att bli fulare bara för att det flyttar hit invandrare. Jag tror hellre att Sverige blir ännu vackrare med ett mångkulturellt samhälle. Själv är jag stolt över att bo i ett land där grundvärderingarna bygger på öppenhet och mångfald.

Björn Söder pratar också i sitt tal om Astrid Lindgren och hennes positiva bild av "kärnfamiljen och det äldre svenska samhället i stort". Exemplen han nämner är Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga, två sagor som utspelade sig i ett Sverige som vi för länge sedan lämnat. Och frågan är om vi vill dit igen, jag är inte säker om jag vill det.

Samtidigt nämner Söder även Selma Lagerlöf och hennes positiva beskrivningar av det svenska samhället. Men Selma Lagerlöf var ju homosexuell. Jag undrar hur Sverigedemokraterna får ihop den ekvationen med tanke på partiets syn på kärnfamiljen som ideal.

Att sedan Sverigedemokraternas partisekreterare tar ord som mod, civilkurage och solidaritet i sin mun är bara patetiskt. Väldigt många invandrare i Sverige har tvingats fly från sina hemländer därför att de visat mod och civilkurage i sin kamp mot maktens förtryck. De flesta av oss svenskar är nog inte ens i närheten av en livssituation som påminner om hur det är att leva i ett land med krig och svält.

Det känns bara patetiskt när Söder talar om "Kampen mellan det goda och det onda, mot förtryck och tyranni och för frihet och kärlek."

Sverigedemokraternas taktik att piska upp en hatstämning som bygger på motsättningar mellan olika grupper i samhället, har vi sett prov på tidigare i historien. Det var precis vad Adolf Hitlers Nationalsocialistiska parti gjorde på 1930-talet, och som slutade med historiens värsta brott mot mänskligheten. Etnisk rensning av storskaliga mått, koncentrationsläger och en ockupationsmakt som slog stora delar av Europa i ruiner.

Nej, låt oss hjälpas åt att sätta stopp för de mörka krafterna i Sverigedemokraterna.


Aftonbladet:
Förenade av rädslan
– Astrid hade blivit förbannad
De skulle vinna – om det var val i dag

Expressen:
SD:s mål - att bli tredje största partiet
Stadig ledning för oppositionen
SD beskriver "Bröderna Lejonhjärta" som kampbok

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,
#1 - Maggan

Ha, ha... Ja de väljer ju sina jämförelser med omsorg....NOT!

Om de nu propagerar för Sverige och svensk kultur så kanske de ska ta reda på hur den verkligen ser ut....? Selma var inte bara homosexuell, hon var dessutom en stor motståndare när det gällde judarnas förföljelse under 1930-talets Tyskland!...och hur var det med Pippi egentligen? ...hon var ju rent av en invandrare från Kurrekurreduttön, och inte levde hon något "kärnfamiljsliv" heller!Det är med "svenskt" som med statistik och bibeln, man kan plocka de bitar man tycker passar bäst till vad det nu än må vara man vill säga!Ha,ha...

#2 - Beate

Är totalt ointresserat av politik, men SD tål jag inte.

#3 - Per-Anders

Maggan: Jag delar analysen i din kommentar.Beate: Jamen, då är du ju lite intresserad i alla fall.

#4 - Revin

Tack för en bra läsning. Jag har också bloggat om detta på min blogg http://revin.blogg.se

#5 - Clara

ääh..låt dem hållas:P