Tänk om jag var lika känd som Michael JacksonVi sitter på restaurangbåten m/s Medvind som denna söndag valt turen genom Alnösundet. Vårt sällskap består av 12 personer i åldrar från fem till 75 år och medan personalen dukar fram räkor, kycklingspett och en massa andra godsaker i buffen småpratar vi lite runt bordet. Samtalet kommer in på Michael Jackson.

En av de äldre i sällskapet konstaterar att den där Michael Jackson var väldigt berömd och vi övriga nickar instämmande. Jag tänker för mig själv att berömd, är nog det minsta man kan säga. Karlen var ju närmast helgonförklarad av många och en av popvärldens största profiler.

Medan jag ser Alnöbron glida förbi utanför fönstret börjar jag funderar jag lite på det här med berömmelse. Tänk om jag var lika känd och berömd som Michael Jackson. Hur skulle medpassagerarna då reagera om jag plötsligt klev ombord på restaurangbåten m/s Medvind i Sundsvall för att äta skärgårdsbuffé och ta en tur runt Alnön? Skulle de sätta potatisgratängen i halsen eller skulle samtliga med gallskrik rusa fram för att få min autograf, eller skulle folk börja slåss med mina livvakter för att försöka slita av mig någon guldknapp som souvenir?  

Vi rundar Alnöns norra udde och m/s Medvind börjar segla tillbaka mot inre hamnen i Sundsvall. Maten smakar bra och det är dags för desserten.

Med största sannolikhet skulle nog aldrig Michael Jackson ha valt att tillbringa en söndag ombord på en restaurangbåt i Sundsvall. Hans kändisskap skulle nog gjort det svårt, men det främsta skälet vore nog maten.  Michael Jacksons matvanor var ju omvittnat dåliga och bestod tydligen till största delen av mediciner.

Nu har Michael Jackson lämnat jordelivet och profithajarna försöker suga ut det sista ur hans kända namn. Läser på dagens Aftonbladet.se om den nya CDn This is it som enligt artikeln inte är värdig artisten Michael Jackson. Själv har inte hört skivan men gläds över att slippa vara världsberömd. Det räcker gott och väl med att bli igenkänd av någon kollega eller granne när man är på Clas Ohlson.

Och att i lugn och ro kunna ta en tur med m/s Medvind runt Alnön.

Bilden ovan tog jag ombord på m/s Medvind den där söndagen i slutet av augusti när vi seglade i Alnösundet.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
#1 - artg

gfwfwt wefwjhut fsifhyw ertuieygevruegy bwet ff wiubt .

#2 - Kerstin

Ser Dig i fantasin som "kändisen", hur Dina fans sliter Dina kläder i stycken, hur Dina livvakter slår vilt omkring sig...

Nog skönt att kunna njuta i lugn och ro!

Ha det så gott!

#3 - Beate

Nu vet jag varför jag alltid måste läsa dina inlägg till slutet: Slutklämman är ju hur suverän i det här inlägget, liksom i dom flesta andra. Undrar hur du gör ;-)

#4 - Per-Anders

artg: OK..?Kerstin: Jo, det är nog skönast att vara lagom känd.Beate: Hur jag gör? Ingemar Stenmark sa på sin tid: De ä bar å åk. Då får väl jag säga: De ä bar å skriv.