Första snön har kommit



I förrgår hade jag min första snöupplevelse denna vinter. Jag och kollegan var på reportageresa till Östavall i västra Medelpad, och det var där vi hittade vinterns första snö. Det var inte speciellt mycket snö, men det räckte i alla fall för att det skulle bli en tunn vit hinna på marken.

Brutal är insikten att den varma årstiden nu är över. Nu har vi ett halvår framför oss med kyla och snö, och därmed en högre förbrukning av pellets (vi värmer vårt hus genom att elda pellets). Till helgen tror jag nog att jag byter till vinterdäck, och passar samtidigt på att plocka fram snöredskapen vi har i garaget.

På senare år känner jag mindre glädje med vintern än när jag var yngre. Vet inte riktigt varför. Men det är jobbigt med alla kläder man måste ha på sig, och all jävla snö man måste skotta. Och framför allt kylan, den gillar jag inte.

Kanske jag skulle göra som björnen, gräva ner mig i en grop och försätta mig i fem månaders djupsömn. För att sedan vakna upp nån gång i april då värmen är på väg tillbaka igen.

Bilden ovan: Dokumentation av oktobersnön i Östavall, väster om Ånge.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
#1 - Beate

1. Samma här och det är ändå cirka 50 mil mellan Timrå och 08.

2. Gå i ide heter det väl. Skulle nappa på en gång.

#2 - Kerstin

Om det ändå vore lagom kallt och lagom mycket snö i lagom lång tid skulle det vara uthärdligt!?

Gå i ide blir nog för långtråkigt?

Ha de