En frisyr med listig knut



Jag har just kollat igenom bilderna i min kamera och hittat ett gäng bilder som jag glömt bort att jag tagit. Bilderna tog jag för några veckor sedan under hemresan från Barcelona och när jag fick se bilderna ropade jag till för mig själv: "Ja visst, ja!"

Så här är det: vi flög med Ryan Air till och från Barcelona, ett flygbolag som vi vid det här laget flugit med ett stort antal gånger (de har faktiskt för det mesta riktigt låga priser). Och varje gång har vi noterat samma sak: Samtliga flygvärdinnor hos Ryan Air har exakt lika dana hårknutar.

Min sambo och jag har pratat mycket om denna Ryan Airk-knut, och det är en rad frågor som infinner sig: Är denna hårknut obligatorisk för flygvärdinnor hos Ryan Air (ok, det finns ett fåtal flygvärdinnor hos Ryan Air som inte har denna knut men det beror på att de har för kort hår)? Har företaget någon anställd frisörska som fixar alla hårknutarna eller får var och en ordna sin hårknut själv? Och framför allt, hur får de till knuten i fråga?

Jag har förstorat bilden ovan i min dator och försökt luska ut hur håret är knutet. Men inte ens sambon, med sin kvinnliga list, har lyckas klura ut hur knuten är gjord. Till slut enas vi i alla fall om att knuten faktiskt är ett mindre konstverk.

Bilden ovan tog jag i smyg på planet hem från Barcelona (klicka på bilden nedan för att se en delförstoring). Kommer håret inifrån och ut, eller utifrån och in, genom det lilla hålet mitt i knuten? Och hårslingan som binder knuten, var kommer den ifrån?

Om någon har en teori om hur knuten är konstruerad, lämna gärna en kommentar och berätta.



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
#1 - Beate

Du är u en papparazzi ... ungefär som jag :-) Aldrig hört talas om "löshår" eller "hårförlängning" eller nå't annat i den stilen:;-) Det är vad det är... tror jag.



PS. Skottlands nationalrätt var faktiskt gott, mycket gott till och med. Å jag är knepig när det gäller mat. DS

#2 - Maggan

Ha, ha... PA, jag ska visa dig hur det går till, man har ett speciellt "hjälpmedel" för att göra den. Jag undrar om jag har kvar mitt från den tiden då jag dansade balett, annars funkar två piprensare. Hade en sån knut två gånger i veckan då. Mormor var den som lärde mig hur, så det är ingen ny "uppfinning"... Du får spara ut håret tills nästa gång vi ses, så kan du sedan komma hem och visa "frugan"! Tror att du skulle göra succé! Kram

#3 - Kerstin

Vad roligt med en man som ser detaljer!

Även på Air China har värdinnorna sådana konsfärdigt konstruerade hår knutar!

Jag har en liten teori om hur De bär sig åt:

förr i världen fanns en sorts rår rullar som man använde när man skulle lägga lockar. Den bestod av en lång smal gummislang men ett fäste i båda ändar, man rullade upp håret på den och fäste ihop alltsammans till en ring. Tror Du att det kunde funka?

En äldre kvinna som jag minns väl dessa rullar som man sov med för att vara lockig och fin dagen därpå!

Den som vill vara fin

får lida pin!

Ha de

#4 - Per-Anders

Tack Beate, Maggan och Kerstin för de olika teorierna om knuten. Nästa gång jag ska ut och flyga med Ryan Air kanske jag skulle låta Maggan fixa håret år mig. Skulle vara kul att se flygvärdinnornas min när de får se min hårknut...

#5 - Lisbeth

Ref to your comment:

Tack, Per-Anders :o)

...håller på o gå igenom en massa gammalt material jag gjort, kanske ska jag publicera ett o annat här... hmmm... kanske det är lika bra som nåt annat ställe. Jag blev ratad av flera förlag skratt

#6 - Ruth

Ser att inlägget är gammalt, men jag vet precis hur man gör en sån knut, och det är jätte enkelt!



Kolla in denna länken så får du se exakt hur man gör: http://www.youtube.com/watch?v=269tIzr_wIY&feature=player_embedded



Hon visar steg för steg, och det finns "riktiga" såna kringlor, men jag tyckte det var jättesmart med strumpa!!!

#7 - Lara

Den är baserad på en vanlig upponer vänd toffs o snurr av resterande hår ju. Igentligen behöver man bara göra toffs vända upp o ner på håret som de gör på filmen men utan gummi ring!? o sen på med en snodd igen o så fästa resterande hår runt. De ska ju alltid ha nya trender o sjuka tillbehör till hår och det är inte förvånande att detta kommer just genom nåt som e från USA "the bigger the better" kinda thing.

Här hemma klarar vi oss bra med bara hår inge fejk skumgummi i skallen :P

För övrigt mycket intr ang att de flesta hade så på flyget?! det anses väl som en sorts "standard frizza" som är klassisk o "korrekt" att ha på en arbetsplats med uniform. Antar att en helt insnurrad svinrygg är likadant men svårare att fixa själv så inget hår spretar ut. Har faktiskt funderat på detta med hår o jobbintervju...jag har alltid uppsatt så jag ska se respectabel ut oavsett tjänst....men def om jag skulle söka jobb som har med mat att göra. Undermedvetet hint om att jag vet hur jag håller håret ut maten?! el nåt sånt.

#8 - TOVE GUSTAFSSON

åhåhåh! Jag är just hemflugen (kan man säga så?) från ett Ryan-air plan (flyger nästan alltid med RyanAir)och jag tänker oxå varenda gång på hur det gör dessa frisyrer? om de gör dem själva? :P

Jag vill lära mig!



hehe, jag vet att du skrev de här inlägget för år och dar sedan, men jag sökte på "flygvärdinna frisyr" på google nyss och då kom din blogg upp bland bilderna :P

#9 - Catta

Det är en hårmunk man använder. Väldigt smidigt :)



http://byebyebadhairday.wordpress.com/2011/02/26/serious-style-for-e1-50/